Színes zöldséges tészta összsütve: hús nélkül is finom és laktató
A tészta egy kis zöldséggel és sajttal tökéletes könnyű ebéd lehet.
Ha a téli nehéz, húsos ételek helyett valami könnyedebbet választanál, a különféle zöldséges tészták mindig kapóra jönnek. Az olaszok egyik kevence a gnocchi, amelyből nem nagy kihívás ínycsiklandó ebédet összedobni. A mi nudlinkhoz hasonlóan krumpliból és lisztből készül.
Egyáltalán nem bonyolult a tésztát otthon elkészíteni. Ha azonban gyorsan és egyszerűen szeretnéd letudni a főzést, a bolti is tökéletes választás.
A spenótos, paradicsomos változatok mellett a gnocchit friss zöldségekkel is gazdagíthatod. Tálaláskor pedig még parmezánnal is megszórhatod.
Forraljunk vizet egy nagy lábosban.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel ízlés szerint.
Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb edényben, és adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd pirítsuk addig, amíg illatos lesz, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a répát, a cukkinit, és pirítsuk kevergetve két-három percig. Tegyük hozzá a gombát is, és süssük a zöldségeket addig, amíg elkezdenek pirulni.
Dobjuk a gnocchit a forrásban lévő vízhez, adjunk hozzá kevés sót, és főzzük a csomagoláson található ideig. A boltban vásárolt tésztáknak eltérő lehet a főzési idejük.
Ha a gnocchik megfőttek, szűrjük le, majd adjuk a pirított zöldségekhez. Óvatosan forgassuk össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá extra olívaolajat, és szórjuk meg választott zöldfűszerekkel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu