
Robban a konyha, szépen néz a család: a házi nudli
Nudli készítése
A kifőtt nudlit ehetjük paradicsomos szósszal, mint az olaszok, de vajban megforgatva, mákkal és cukorral igazi magyaros étel. A nudlit megforgathatjuk pirított zsemlemorzsában is, jófajta, házi sárgabaracklekvárral tökéletes desszert.
Na, de mégis, mitől lesz konkrétan hibátlan a krumplinudli, még akkor is, ha nem a nagyi csinálja? Először is, ne gondold túl!
Másodszor, készülj fel rá lelkileg, hogy fel fogod robbantani a konyhát, és utána minimum fél napig takarítod a keményítős ragacsot. Harmadszor pedig a liszt mennyiségét kell jól eltalálni, ami ugye, a krumpli minőségétől függ, azaz, hogy mennyire vizes. Szóval, a nudli az a műfaj, amit az ember évente maximum kétszer készít, vagy, ha nagyon elszánt, háromszor.
Nem ördöngösség a nudli készítése
Ha nagyon elszánt vagy, és a gyerekek követelik, akkor nincs mit tenni. Egyetlen tippet tudunk adni a dolgod megkönnyítésére: takard le szilikonos sütőpapírral a deszkát (négy sarkába rajzszögekkel rögzítve), így legalább azt nem kell a végén elmosogatnod, csak beküldöd a kukába a papírt.
Nudli készítése

Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 dekagramm krumpli
- 1 darab tojás
- 30 dekagramm liszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés:
Tehát a kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel, sóval és a tojással, majd bőségesen lisztezett deszkán 1,5-2 centi vastag rudakat sodorgatunk a tésztából, amelyeket 1,5-2 centis darabokra vágunk fel.
Lobogó, forró vízben kell kifőzni. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Kép forrása: wikimedia.org
Olvasd el ezt is!