Egészséges, gyümölcsös jégkása színezék és cukor nélkül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor lüktet a fejünk a hőgutától, még felnőttként is képesek vagyunk megkívánni a strandon nagy tartályokban forgó jégkásákat. Még akkor is, ha tudjuk, hogy semmi más nincs bennük, csak cukor, víz és rengeteg mesterséges színezék. 

Érdemes ellenállni a hirtelen jött vágynak és inkább hazamenni, otthon előkapni egy kis gyümölcsöt, jeget, beletenni a turmixgépbe, majd felszürcsölni az egészet. Elmondhatatlan lesz a különbség, ugyanannyira hűs lesz a hatás, csak mellette sokkal finomabb íze lesz, arról nem is beszélve, micsoda öröm minden adag cukor és színezék, amit nem eszünk meg. 

Kétféle módja van a jégkása előállításának

A tiszta gyümölcsből készülő jégkásához két út vezet. Az egyik esetben ugyanannyi gyümölcsöt és jeget kell tennünk a turmixgépbe, és addig dolgoztatnunk, míg el nem éri a kívánt állagot. A másik még egyszerűbb, ennél a gyümölcsöt magát kell lefagyasztanunk, és addig turmixolnunk, míg kása nem lesz belőle.

Bármilyen gyümölccsel

A nyári gyümölcsök közül az áfonya, a málna, a szeder, mindenféle dinnye, a barack is szuper hozzá, érdemes velük kísérletezgetni. Nagyon jól mennek melléjük a friss zöldfűszerek, a görögdinnye-menta, málna-bazsalikom kombinációk nagyon izgalmasak. Néhány csepp citromlével lehet ízesíteni a keveréket, és egy kevés cukor is mehet mellé annak, akinek ez így túlságosan egészséges lenne.

Barackos jégkása

jégkása - 1

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 200 gramm őszibarack
  • 200 gramm jég
  • 0.25 teáskanál citrom- vagy zöldcitromlé
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott őszibarackot a jéggel és a citromlével együtt aprítóba vagy turmixgépbe teszem, majd alaposan leturmixolom.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük