Gyümölcsös jégkocka házilag: bármelyik italt feldobja

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor már a csapból folyó víz sem elég hideg, akkor szoktam jégkockát tenni a poharamba. Ahhoz, hogy ne csak lehűtse, hanem esetleg esztétikailag is feldobja vagy akár ízesítse, érdemes gyümölccsel együtt lefagyasztani vagy eleve gyümölcsléből készíteni.

Azért nem szeretem a jégkockát, mert amellett, hogy kellemesen hideggé teszi az italt, sokszor túlságosan felvizezi. De ha a jégkockát ízesítjük, akkor nem veszi el az ital aromáját, épp ellenkezőleg, hozzáad. Ezért is érdemes otthon kísérletezni vele. Ezek a jégkockák nemcsak finomak, hanem mutatósak is. 

Erősebb limonádéból, teából, kávéból

Ha citrusos ízekre vágyunk, akkor készítsünk egy erősebb, intenzívebb ízű limonádét, és fagyasszuk le jégkockatartóban. A tartóba tehetünk mentalevelet is. Ugyanígy készíthetünk teából is jégkockát, főzzünk egy jó erőset, picit hűtsük le, ízesítsük ízlés szerint, majd tegyük jégkockatartókba. Hasonlóan járjunk el a kávé esetében is, de a nagyi szörpje is átlényegül jégkocka formájában. 

gyumolcsos jegkocka

Gyümölcsös változat

Mielőtt beletöltenénk a vizet a tartóba, forraljuk fel, majd hűtsük le - akkor a víz átlátszó marad, szépen látszódnak majd benne a gyümölcsök. A gyümölcsöket egészben tegyük bele a tartóba, ez lehet málna, szőlő vagy akár áfonya is.

Természetesen készíthetjük gyümölcspüréből is, ekkor nagyon érett példányokat válasszunk, alaposan mossuk meg őket, esetleg keverjünk hozzájuk mézet, majd botmixerrel pürésítsük és tegyük a tartóba.

Gyerekbarát változat

A gyerekeket úgy tudjuk motiválni az ivásra, ha valami finomságot rejtünk el a jégkockákban. Feldobhatjuk például gumicukorral, amivel biztos sikert aratunk. Ha a gumicukrot is egészségesen szeretnénk elkészíteni, válasszuk a házi változatot

Ti milyen gyümölccsel dobnátok fel a hűsítő italotokat?

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük