Kívül roppanós, belül ragacsos diós habcsók: pár hozzávalóból készül
Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged ehhez a recepthez, és nem nagy ördöngösség az elkészítése sem.
A habcsók elkészítése nemcsak egyszerű, de szórakoztató is egyben, gyerekek, felnőttek egyaránt örömüket lelhetik benne.
A habcsókfészket aztán kedvedre töltheted meg lekvárral, csokoládéval, gyümölcsökkel vagy húsvéti cukordrazséval.
A sütőt melegítsük elő 110 fokra. Egy 25x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tojásfehérjét és a citromlevet tegyük egy közepes méretű tálba, és kezdjük el kemény habbá verni.
Amikor már kezd keményedni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább a habot, amíg teljesen kemény nem lesz.
Akkor jó a hab, ha a cukor már mind benne van és sima, fényes lesz az állaga.
A kész habot tegyük kinyomózsákba, amelynek a végén egy csillag alakú fej van.
A kinyomózsákból készítsünk 10 darab fészek alakot a sütőpapírra. Ha nem fér el mind egy tepsibe, akkor csak annyit tegyünk bele elsőre, amennyinek kényelmesen van helye.
Előmelegített sütőben süssük a fészkeket 60 percen keresztül. Ha sütés közben barnulni kezdenének, mérsékeljük a sütési hőfokot.
Ha megsültek a fészkek, vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután már csak a töltés van hátra: tehetünk bele friss bogyós gyümölcsöket, tejszínhabot, vagy akár húsvéti tojásdrazsékat is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu