Kívül roppanós, belül ragacsos diós habcsók: pár hozzávalóból készül

dios-habcsok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged ehhez a recepthez, és nem nagy ördöngösség az elkészítése sem.

Ez a habcsók nem a klasszikus arányokkal készül, hiszen rengeteg dió gazdagítja, a tojáshab pedig inkább csak kötőanyagként szerepel a receptben. Éppen ezért nem is lesz olyan csúcsos a végeredmény, inkább laposabb, „kekszszerűbb” lesz a sütemény.

Ez a desszert akkor is jól jön, ha lapul a hűtődben felesleges tojásfehérje, tökéletes maradékfelhasználó recept. Nagy előnye még, hogy bármilyen maggal működik, használhatsz a dió helyett mandulát, mogyorót, kesut, tényleg bármit. 

Egyszerű diós habcsók

dios-habcsok2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g darált dió
  • 200 g kristálycukor
  • 2 db tojásfehérje (L-es)
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A tojásfehérjét verjük lágy habbá, majd keverjük bele a vaníliát, és kezdjük el fokozatosan adagolni hozzá a cukrot. Közben keverjük robotgéppel, míg stabil, kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan, spatula segítségével keverjük bele a darált diót is.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyünk rá a masszából púpozott teáskanálnyi adagokat.

Toljuk a sütőbe 10-15 percre, míg picit megpirul a tojáshab.

Hagyjuk a tepsin pár percet, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük