Kívül roppanós, belül ragacsos diós habcsók: pár hozzávalóból készül
Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged ehhez a recepthez, és nem nagy ördöngösség az elkészítése sem.
Ez a habcsók nem a klasszikus arányokkal készül, hiszen rengeteg dió gazdagítja, a tojáshab pedig inkább csak kötőanyagként szerepel a receptben. Éppen ezért nem is lesz olyan csúcsos a végeredmény, inkább laposabb, „kekszszerűbb” lesz a sütemény.
Ez a desszert akkor is jól jön, ha lapul a hűtődben felesleges tojásfehérje, tökéletes maradékfelhasználó recept. Nagy előnye még, hogy bármilyen maggal működik, használhatsz a dió helyett mandulát, mogyorót, kesut, tényleg bármit.
Egyszerű diós habcsók
Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 g darált dió
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojásfehérje (L-es)
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A tojásfehérjét verjük lágy habbá, majd keverjük bele a vaníliát, és kezdjük el fokozatosan adagolni hozzá a cukrot. Közben keverjük robotgéppel, míg stabil, kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan, spatula segítségével keverjük bele a darált diót is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyünk rá a masszából púpozott teáskanálnyi adagokat.
Toljuk a sütőbe 10-15 percre, míg picit megpirul a tojáshab.
Hagyjuk a tepsin pár percet, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
-
2024-02-26 10:16:02
-
2023-12-03 11:06:02
-
2023-11-15 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!