Így készítve a legfinomabb a csörögefánk: a finomság túrós tölteléket kap
A fánkok általában kelt tésztából készülnek, vannak azonban kivételek, ilyen például a magyar konyha nagy kedvence, a csöröge.
A fánkok közül a túrófánk az egyik legfinomabb. Szerencsére az elkészítése sem maceráns, az összeállítás után mehet a hűtőbe pihenni, aztán jöhet a sütés.
A habkönnyű finomság önmagában is finom, de lekvárt is kínálhatsz mellé, sőt édes csokiöntet vagy karamellszósz is kerülhet mellé.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot. Ezután adjuk a tésztához a túrót, tojásokat, tejfölt és a reszelt citrusfélét. A masszát takarjuk le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihentetési idő után vizes kézzel vagy kanál segítségével formázzunk tetszőleges gombócokat, amelyeket bő, forró olajban süssünk aranybarnára.
A fánkokat még melegen szórjuk meg porcukorral, és már kínálhatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu