![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fahéjas, habos szilvás sütemény: ebből biztos a repeta
![szhscover](https://kep.index.hu/1/0/4013/40138/401384/40138423_3062987_9f771fbab9de11e6e2800d7fdfe6eaa1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ősz legszebb ajándéka a szilva, süss, főzz belőle bátran, hidd el, a családod is imádni fogja.
A szilvában az a legjobb, hogyha nem magában szeretnéd fogyasztani, simán főzhetsz és süthetsz is belőle. A nagy kedvenc szilvás gombóc mellett levest vagy köretet is készíthetsz a gyümölcsből, a süteményválaszték pedig nagyon színes.
A szilva remek párost alkot a fahéjjal, ezért érdemes egybeforgatni vele, mielőtt a tésztára terítenéd. Ha kicsit feldobnád a gyümölcsöt, akkor 1-2 evőkanál rum is kerülhet rá, elképesztően finom lesz tőle. A sütemény különlegessége, hogy miután elkészült, csábító, tojásfehérjéből vert habkorona kerül rá. A habbal csak néhány percig süsd a desszertet, amíg szép aranybarna színt kap.
A habos tető biztosan nem ismeretlen, ha szereted a régi sütiket, almás pitén is találkozhattál vele, de a Kata-szelet tetejére is rákerül.
Habos szilvás sütemény
![hszsct](https://kep.index.hu/1/0/4013/40138/401384/40138437_9d5c623051d4cd1a6e0ca676d1398982_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 30 dekagramm finomliszt
- 1 csomag (7 g) sütőpor
- 1 csipet só
- 2 deciliter tej
- 10 dekagramm vaj
- 10 dekagramm porcukor
- 4 darab tojássárgája
Töltelék:
- 50 dekagramm szilva
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
Tetejére:
- 4 darab tojásfehérje
- 20 dekagramm porcukor
- 1 evőkanál citrom (leve)
Elkészítés:
Töltelék:
A 2 evőkanál cukrot és a fahéjat forgassuk egybe.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, keverjük egybe a fahéjas cukorral.
Tészta:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre, a sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vajjal.
A lisztet, sütőport, sót szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe, majd csorgassuk hozzá a tejet, utána a tojássárgás keveréket.
A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a cukros, fahéjas szilvát egyenletesen oszlassuk el a tetején.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-40 percig süssük (a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).
Tetejére:
A maradék tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, közben adagoljuk a cukrot folyamatosan, végül a citromlevet is adjuk hozzá.
A megsült sütemény tetejére kenjük rá a tojáshabot, majd néhány percre toljuk vissza a sütőbe (3-5 perc), amíg a hab megszárad, szép színt ölt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!