![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós tetejű hagymapite szaftos baconnel – Olyan laktató, mint egy ebéd
![hagymapite](https://kep.index.hu/1/0/3480/34802/348026/34802611_2663919_2423ba82f2b1ceea0aa87444e19bd233_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hagyma nagyon finom és egészséges étel, ideje az őt megillető helyre emelni.
Hagymát mindenki tart otthon, hiszen a legtöbb recept úgy kezdődik, hogy hagymát kell dinsztelni, pirítani, majdnem mindig ez az ételek alapja. Szegény hagymának nem nagyon van lehetősége, hogy kibontakozzon, hogy átvegye a főszerepet az adott fogásban.
A hagymapucolás az egyetlen negatívum a zöldséggel kapcsolatban, sajnos ezt a lépést nem lehet megúszni. Akinek szerencséje van és a gyomra is bírja, készítse el ezt a pitét, amelyben tényleg a hagyma a főszereplő, és ha ez nem lenne elég csábító, akkor a szaftosságról bacon is gondoskodik.
Az étel egyébként Németországban nagyon népszerű, azon belül is a Rajna-vidéken, amely híres bortermelő vidék is. Az eredeti német recept csak vöröshagymával készül, de érdemes póréhagymával vegyíteni, picit édeskésebb, lágyabb lesz az összhatás. Egy szelet pite egy pohár finom borral tökéletes választás.
Hagymapite
![hagymapite2](https://kep.index.hu/1/0/3480/34802/348026/34802621_67424b4e3009ee52b4d67a79ca98ae33_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Pitetészta
- 200 gramm liszt
- 100 gramm vaj (jéghideg)
- 0.5 teáskanál só
- 100 milliliter tejszín
Töltelék
- 600 gramm vöröshagyma/póréhagyma
- 40 gramm vaj
- 150 milliliter tejszín
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 150 gramm bacon
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. A sóval kikevert lisztet szitáljuk bele egy tálba, morzsoljuk hozzá a hideg vajat, keverjük bele a tejszínt, majd formázzunk belőle gombócot. Csomagoljuk bele folpackba, majd tegyük a hűtőbe 2 órára pihenni.
Egy 25 centiméteres piteformát vajazzunk ki, egyengessük bele a tésztát úgy, hogy az oldalaira is jusson. Tegyük be újra pihenni a hűtőbe 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Takarjuk le a pitét egy sütőpapírral, szórjunk rá rizst, lencsét vagy szárazbabot, majd süssük elő a tésztát 15 perc alatt. Ha kész, óvatosan vegyük le róla a papírt, majd süssük további 10 percet. Hagyjuk kihűlni.
Közben pucoljuk meg a hagymát, vágjuk félbe, majd szeleteljük vékonyra. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra. A bacont vágjuk össze tetszőleges nagyságúra.
Készítsük el a tölteléket.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben. A hagymát alacsony hőmérsékleten dinszteljük meg, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg. A bacont keverjük hozzá a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzhelyről a serpenyőt. Öntsük rá a keveréket a tésztára.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét - egy kivételével - verjük habbá. Egy másik tálban keverjük össze a sárgáját a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot a keverékbe, végül öntsük a hagymára.
Süssük 40-45 percig a pitét.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!