Egyben sült karaj szalonnával és hagymával töltve: a hús szaftos és omlós
A kialakított zsebekbe sok finomság kerülhet, sajt, sonka, szalonna, hagyma vagy vékonyan szeletelt gomba.
A sertéshús sokoldalú alapanyag, mely számos ínycsiklandó fogás alapja lehet. Készítheted egészben sütve, töltve és rántva, különböző fűszerekkel megbolondítva. A comb kissé zsíros, a karaj szárazabb, de remek választás sütéshez.
A rozmaringos sertésszeletet az alma és a hagyma még különlegesebbé varázsolja. Érdemes a húst néhány órán át pácolni, hogy igazán omlós, szaftos és ízletes legyen, továbbá locsolgasd sütés közben.
Ha szükséges, a sertésszeleteket kicsit klopfoljuk ki. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot és a mustárt. Kenjük be vele a karajszeletek mindkét oldalát. Lefedve tegyük a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is pácolhatjuk.
Pihentetés után az olajat hevítsük fel, és süssük meg benne a karajszeleteket oldalanként öt-öt perc alatt.
Az almát szeleteljük fel, a lila hagymát is vágjuk fel ízlés szerint.
Rendezzük a hússzeleteket egy zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsünk alájuk kevés vizet, tegyük a karaj mellé az almát, a hagymát és a rozmaringot. Fedjük le fóliával, és toljuk előmelegített sütőbe. Süssük 180 fokon körülbelül egy órán át. A vége felé vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a húst.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu