Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz

7
Nyomtatás
sertesszelet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hagymával és almával sült sertésszelet könnyen elkészíthető, laktató fogás, amelyben a sós és az édes ízek csodás harmóniáját is élvezheted.

A sertéshús sokoldalú alapanyag, mely számos ínycsiklandó fogás alapja lehet. Készítheted egészben sütve, töltve és rántva, különböző fűszerekkel megbolondítva. A comb kissé zsíros, a karaj szárazabb, de remek választás sütéshez.

A rozmaringos sertésszeletet az alma és a hagyma még különlegesebbé varázsolja. Érdemes a húst néhány órán át pácolni, hogy igazán omlós, szaftos és ízletes legyen, továbbá locsolgasd sütés közben. 

Hagymás-almás sertésszelet

almaval-hagymaval-sult-sertesszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 2 db alma
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 ág rozmaring
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a sertésszeleteket kicsit klopfoljuk ki. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot és a mustárt. Kenjük be vele a karajszeletek mindkét oldalát. Lefedve tegyük a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is pácolhatjuk. 

Pihentetés után az olajat hevítsük fel, és süssük meg benne a karajszeleteket oldalanként öt-öt perc alatt. 

Az almát szeleteljük fel, a lila hagymát is vágjuk fel ízlés szerint. 

Rendezzük a hússzeleteket egy zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsünk alájuk kevés vizet, tegyük a karaj mellé az almát, a hagymát és a rozmaringot. Fedjük le fóliával, és toljuk előmelegített sütőbe. Süssük 180 fokon körülbelül egy órán át. A vége felé vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a húst. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon