Gazdag rántott karaj gombás töltelékkel: egyszerre omlós, szaftos és ropogós

6
Nyomtatás
Karácsonyi töltött rántott karaj cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarnára sütött rántott hús gazdag töltelékkel csábít, így készítve nagy sikere lesz az ünnepi asztalon.

Mi, magyarok szeretjük a rántott húst, mely a vasárnapi ebédek örök kötelezője, és persze az olyan nagy ünnepek menüjéből is kihagyhatatlan, mint a karácsony vagy a szilveszter. Hogy minél gazdagabb legyen a frissensült, érdemes változtatni a megszokott recepten. Dobd fel a rántott hús bundáját, vagy gazdagítsd valamilyen töltelékkel.

Gomba és sajt

Ha töltött rántott hús, akkor a legtöbben sonkával és sajttal szeretik, de kolbásszal és szalonnával is érdemes kipróbálni, vagy zöldségekkel. Az idei ünnepi rántott hús nálam gombás töltelékkel készül, melybe reszelt sajt is kerül. A tölteléket bátran fel lehet még turbózni friss fűszernövényekkel vagy apróra kockázott sonkával. Ha marad a töltelékből, tedd hűtőbe, melegszendvicskrémnek tökéletes.

Karácsonyi töltött rántott karaj

Karácsonyi töltött rántott karaj ct

Hozzávalók 4 személyre

Töltött hús:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 500 g gomba
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg sertéskaraj

Panírozás:

  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután a megtisztított, tetszés szerint feldarabolt gombát keverjük hozzá, és pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A lisztet keverjük a gombához, majd 2-3 perc múlva apránként adagolva adjuk hozzá a tejet, és főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzhelyről, majd a reszelt sajtot és a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá.

A karajt klopfoljuk ki, majd kenjük meg a gombakrémmel és tekerjük fel. Ha szükséges, fogvájóval rögzítsük a húst.

A töltött karajt a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon