Gazdag rántott karaj gombás töltelékkel: egyszerre omlós, szaftos és ropogós

Karácsonyi töltött rántott karaj cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sütött rántott hús gazdag töltelékkel csábít, így készítve nagy sikere lesz az ünnepi asztalon.

Mi, magyarok szeretjük a rántott húst, mely a vasárnapi ebédek örök kötelezője, és persze az olyan nagy ünnepek menüjéből is kihagyhatatlan, mint a karácsony vagy a szilveszter. Hogy minél gazdagabb legyen a frissensült, érdemes változtatni a megszokott recepten. Dobd fel a rántott hús bundáját, vagy gazdagítsd valamilyen töltelékkel.

Gomba és sajt

Ha töltött rántott hús, akkor a legtöbben sonkával és sajttal szeretik, de kolbásszal és szalonnával is érdemes kipróbálni, vagy zöldségekkel. Az idei ünnepi rántott hús nálam gombás töltelékkel készül, melybe reszelt sajt is kerül. A tölteléket bátran fel lehet még turbózni friss fűszernövényekkel vagy apróra kockázott sonkával. Ha marad a töltelékből, tedd hűtőbe, melegszendvicskrémnek tökéletes.

Karácsonyi töltött rántott karaj

Karácsonyi töltött rántott karaj ct

Hozzávalók 4 személyre

Töltött hús:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 500 g gomba
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg sertéskaraj

Panírozás:

  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután a megtisztított, tetszés szerint feldarabolt gombát keverjük hozzá, és pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A lisztet keverjük a gombához, majd 2-3 perc múlva apránként adagolva adjuk hozzá a tejet, és főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzhelyről, majd a reszelt sajtot és a finomra aprított petrezselymet is keverjük hozzá.

A karajt klopfoljuk ki, majd kenjük meg a gombakrémmel és tekerjük fel. Ha szükséges, fogvájóval rögzítsük a húst.

A töltött karajt a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük