Vajpuha, tejszínes sertésszelet: a hús elképesztően ízletes és szaftos
A krémes szószban puhult sertésszelet fenséges lakoma, amely tésztával, rizzsel és krumplival is kínálható.
A mustáros sertésszelet egyszerű étel, amit egy kis kreativitással még izgalmasabbá varázsolhatsz. A hús mellé bátran keverhetsz gombát, kelbimbót vagy póréhagymát, ezektől a pluszoktól csak még finomabb. A fűszerezéssel is lehet kísérletezni, Cayenne-bors vagy kakukkfű is feldobhatja.
Ez egy szaftos fogás, ami mellé kötelező a köret: lehet ez tészta, de a legjobb rizzsel vagy krumplipürével kínálni. A hús elkészítésénél mindig vedd figyelembe a vastagságát: ha klopfolod, akkor hamarabb elkészül, de szerintem sokkal finomabb, ha ujjnyi vastag szeletek kerülnek a serpenyőbe.
Ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukon. Ezután forgassuk lisztbe a szeleteket.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalukon süssük 5-8 percig, míg színt kapnak. Ezután öntsük alá az alaplét, és pároljuk puhára a húst (15-25 perc). Ezután adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt, és rottyanásig főzzük.
Az elkészült húst rizzsel, krumplival vagy tésztával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors