Sertésszelet fésűs burgonyával sütve: szaftos és omlós lesz a hús
A sertésszelet a krumplival együtt kerül a sütőbe, pompás fogás, melyben a hús omlósra, a krumpli pedig krémesre sül.
Biztosan te is sokszor gondolkodsz azon, hogy a családnak, vagy akár magadnak, hogyan tudnál finom, mégis gyorsan elkészíthető fogást összedobni? Nos, ez a mézes-fokhagymás páccal készülő sertésszelet nemcsak hogy tökéletes ötlet, de ráadásul alig fél óra alatt elkészül.
Néhány hozzávaló kell csak hozzá, mint például a méz, a szójaszósz, a rizsecet, a fokhagyma és a vaj, ez a kombináció mennyei lesz.
Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a szóját, a rizsecetet és a reszelt fokhagymát.
Egy másik tálban keverjük össze az olajat és a puha vajat.
A petrezselymet öblítsük le, majd aprítsuk fel és tegyük félre a tálaláshoz.
A sertésszeleteket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd kenjük be az olajos, vajas keverékkel.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel.
A sertésszeleteket oldalanként süssük 4-6 percig, amíg meg nem puhulnak és belül is átsülnek.
Az elkészült szeleteket szedjük tányérra, majd kenjük meg mindkét oldalukat a mézes keverékkel. Ezután tegyük vissza őket a serpenyőbe, és süssük további 1-2 percig oldalanként.
A méz karamellizálódni fog, így óvatosan süssük, és ne túl sokáig.
Az elkészült hússzeleteket szedjük tányérra, majd pihentessük pár percig.
Tálalás előtt ízlés szerint hintsük meg aprított petrezselyemmel, köretként pedig salátát vagy krumplipürét kínáljunk mellé.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu