8 isteni rakottas hús nélkül: zöldségekből is laktató ebéd készülhet
A húsmentes rakottasok is rendkívül táplálóak és vitamindúsak lehetnek, ha pedig ötletesen fűszerezed őket, az ízükre sem lesz panasz.
Krumplis tésztát könnyű készíteni, és bár húsmentes, a tartalmas alapanyagok miatt nagyon tápláló fogás, így főételként is megállja a helyét. Savanyú vagy kovászos uborkával fogyasztva egyenesen mennyei.
Az elkészítésénél egyetlen fontos szempont van: minimum annyi krumplit használj, mint amennyi tésztát, mivel így lesz igazán krémes és szaftos az eredmény. Ha pedig szeretnél kevés extrát is belevinni a már megszokott receptbe, akkor ne pépesítsd az összes krumplit: a harmadát egyben, kocka formájában keverd a tésztához.
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük meg.
A tésztát tegyük forrásban lévő, szintén enyhén sós vízbe, és főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt, és az olajon dinszteljük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát, és együtt is pirítsuk egy percig. Vegyük félre a tűzről.
Szűrjük le az idő közben megfőtt krumplit, és a kétharmadát adjuk a hagymás keverékhez. Egy villával vagy krumplinyomóval törjük össze, majd adjuk hozzá a leszűrt tésztát is, és 1-2 perc alatt alaposan pirítsuk őket össze.
Végül adjuk hozzá a maradék krumplit is, és óvatosan azt is keverjük a többihez.
Petrezselyemszórással tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu