Ízletes, serpenyőben készült vacsora: roppanós spárga és vajpuha hal kerül a tányérra

halspárgacov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a könnyű és elegáns fogás úgy néz ki, mintha egy menő étteremből hozták volna.

Az ötperces gyors kajákról a legtöbbször vagy szinte mindig a szendvics jut az éhes ember eszébe. Főleg egy pörgős nap után, amikor már semmi kedve nincs a konyhában serénykedni, pedig enne valami meleget, finomat és táplálót. Aggodalomra semmi ok, létezik gyors megoldás: fogj egy serpenyőt és készítsd el 5 perc alatt a vacsorát.

A tányérra nem sok minden kerül, csak hal és spárga, de ha lapul a hűtőben kelbimbó, használd fel azt is: vágd fel, majd a visszamaradt zsiradékon, só, bors ízesítéssel, pár perc alatt pirítsd meg a serpenyőben.

Hal és spárga serpenyőben sütve

shct

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 darab alaszkai tőkehalfilé (más halfilé is lehet)
  • 4 evőkanál liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 gramm vaj
  • citrom (ízesítéshez)
  • 5 darab zöld spárga
  • petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Először is vizsgáljuk át alaposan a halfilénket, csipesz segítségével távolítsuk el a szálkákat.

Szórjuk egy tányérba a lisztet és a fűszereket, keverjük össze, majd a halfilénket forgassuk meg benne, tegyük félre.

A serpenyőnket tegyük közepes lángra, mehet bele a vaj és az olaj, ha kellő színt kapott, de még nem olvadt fel teljesen a vaj, tegyük a halfilét is a serpenyőbe.

Míg a hal készül, foglalkozzunk a spárgával. A megmosott zöldséget hámozó segítségével szeljük vékonyra. Egészben is hagyhatjuk, úgy viszont tovább tart az elkészítése.

A halat fordítsuk meg (4-5 perc oldalanként), tegyük hozzá a spárgát, majd facsarjuk rá fél citrom levét. Pár perc alatt el is készül.

Az egyszerű étel bármilyen más halból elkészíthető, akár lisztes bunda nélkül is, a spárgát pedig egyben is hagyhatjuk, úgy kicsit tovább tart majd a fogás elkészítése. Tálalásnál friss citrom, petrezselyem, esetleg kapor kerülhet az étel mellé.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük