Ropogós, aranybarna halrudacska házilag - Így biztosan valódi halból készül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mit adjak ma vacsorára a gyerekeknek? Halrudacska jó lesz? Jaj ne, tegnapelőtt is azt kaptak - ez a beszélgetés pont ma reggel hangzott el anyósom és köztem. Tudom, nem túl egészséges és változatos ez az étel, de van az a pont, amikor már csak erre marad energiám.

Egy doboz fagyasztott halrudacska mindig van a mélyhűtőmben, mert sokszor életmentő, ha végképp kifogytam a vacsoraötletekből, valamint olyan későn érek haza, hogy nincs idő semmi másra, és a vajas kenyérnél valami táplálóbbat szeretnék adni.

Olyat vásárolok, ami valódi halfiléből van, de vigyázni kell, mert csinálnak nyesedékből is, ami ugyan jóval olcsóbb, de halat maximum nyomokban tartalmaz.

A halrudacskát krumplipürével, rizzsel, majonézes kukoricával szoktam feldobni, már ha ez a kifejezés megállja itt a helyét. Na, de miért magyarázkodom ennyire? Úgy érzem, hogy akármennyire is junk food jellege van, mégiscsak hal, így kicsit egészségesebb, mint a társai.

Halrudacska házilag

De ahhoz, hogy tényleg egészségesebb legyen, készítsük el házilag, ami ugyan kicsit macerásabb, mintha csak előkapnánk a fagyasztóból, viszont biztosan 100%-ban halat tartalmaz. A gyerekek pedig ugyanúgy szeretni fogják, hiszen panírba van forgatva.

A készítéséhez halfilét használjunk, amit csak fel kell csíkozni, kicsit megsózni, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatni, majd olajban vagy sütőben kisütni. 

Halrudacska házilag

halrudacskarecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 60 dekagramm tengeri halfilé
  • 5 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 5 dekagramm zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál kukorica- vagy zabpehely
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 deciliter olaj a sütéshez
  • 0.5 deciliter tej
Recept idők

Elkészítés:

A halfilét vágjuk egyforma csíkokra, és kicsit sózzuk, borsozzuk meg. A tojást verjük fel a tejjel. Forgassuk a halfilét lisztbe, majd a felvert tojásba és zsemlemorzsába. A zsemlemorzsához keverhetünk kukorica- vagy zabpelyhet is, ha ropogósabbra szeretnénk a panírt.

210 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, félidőnél egyszer forgassuk meg. Ha olajban sütjük, fedjük le, amíg sül az egyik fele, majd ha már aranybarna, fordítsuk át. Papírtörlőn csöpögtessük le.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük