Hamis csokis karamella tejtermék nélkül: ajándékba is adhatod

2
Nyomtatás
vegan-csokis-karamella
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hasonló, mint a karamella, mégsem az, ugyanis cukor helyett fehérjében gazdag mandulavaj és juharszirup alkotja.

Ha nem ehetsz tejterméket, akkor sem kell lemondanod a karamelláról: ez a hamis változat állagban hozza azt, amit a klasszikus, ízében viszont még különlegesebb, ugyanis mandulavaj az alapja. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebb, hiszen a rengeteg cukor helyett minimális juharszirup édesíti.

Az alábbi tényleg egy „hamis” recept, ugyanis nem kell benne cukrot karamellizálni, sőt, egyáltalán nem készül a szó szoros értelmében karamell: csak össze kell keverni minden hozzávalót, és ahogy a hűtőben összeáll, egy szeletelhető, ragacsos, a karamellához hasonló édességet kapsz majd.

Az alábbi fudge-ot kakaó ízesíti, de készülhet fahéjjal, magvakkal, aszalványokkal is, mandula helyett pedig bátran használj mogyoróvajat

Hamis csokis karamella

vegan-csokis-karamella2

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 250 g mandulavaj
  • 80 ml olvasztott kókuszolaj
  • 60 ml juharszirup
  • 30 g kakaópor
  • 1 csipet
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A mandulavajat, ha sűrű, olvasszuk meg mikróban pár másodperc alatt, a kókuszolajat szintén, hogy folyós legyen.

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.

Öntsük az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt, 22x22 centis tálba/jénaiba, egyengessük el a felszínét.

Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (vagy a fagyasztóba 1 órára), míg megszilárdul. Szobahőmérsékleten hamar visszapuhul majd a kókuszolajnak köszönhetően.

Kockákra vágva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon