Házi Ferrero Rocher pár hozzávalóból: nagyon mogyorós és mennyeien csokis
Krémes, gazdag és mérhetetlenül csokis. El sem hiszed, hogy házilag készült!
Mit szólnál hozzá, ha az ír krémlikőrt nemcsak pohárból ihatnád, hanem el is szopogathatnád, kiélvezve annak selymes ízeit, miként elolvad a szádban? Valóra váltva az álmaidat, mutatunk egy pofonegyszerű receptet, amivel mindenkit elvarázsolhatsz.
Egy könnyedén elkészíthető desszert képében gondoltuk újra ezt a fenséges likőrt, amihez csupán néhány hozzávaló kell, és még a likőrt is te magad készítheted el. A tengeri sót se felejtsd le a tetejéről!
A krémlikőrt készítsük el e szerint a recept szerint, vagy használjunk bolti változatot.
A 20 centis kerek sütőformát kenjük ki a vajjal, majd tegyünk bele sütőpapírt úgy, hogy annak a szélei túlnyúljanak a sütőformán.
A csokoládét aprítsuk fel, hogy minél finomabb legyen, hiszen úgy könnyebben olvad majd fel.
A felaprított csokoládét vízfürdő felett olvasszuk fel egy hőálló edényben.
Ha szépen felolvadt, adjuk hozzá a sűrített tejet és a krémlikőrt, és keverjük össze alaposan.
Ezután öntsük bele a keveréket az előkészített formába, a tetejét fedjük le frissen tartó fóliával, majd tegyük be a hűtőbe, legalább 5 órára vagy akár egész éjszakára, amíg a karamell megszilárdul.
Tálaláshoz vegyük ki a formából sütőpapírral együtt, majd ízlés szerint vágjuk fel kockákra, és szórjuk meg durva szemű, tengeri sóval.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu