Pizzaélmény villámgyorsan: bagett az alapja, és bármi kerülhet rá

bagettpizza2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nincs kedved a pizzatésztával bíbelődni, megkímélnéd magad a dagasztás és kelesztés folyamatától, használj alapnak bagettet, hidd el, isteni lesz ez a gyors megoldás.

Valójában egy „luxus melegszendvicsről” van szó, az alapja bagett, amelyre zöldfűszeres paradicsomszósz és tetszőlegesen választott feltét kerül. Mégsem csak ennyi ez a recept, igyekeztünk minél magasabb szintre emelni úgy, hogy egy pizzánál gyorsabb és egyszerűbb legyen, de egy melegszendvicsnél picivel több.

Hogy igazán finom legyen, a bagetett érdemes házi fűszervajjal elősütni, így egyrészt ropogósabb lesz a kenyérféle, másrészt pluszízt kap. Egy másik trükk, hogy a paradicsomszósz nem közvetlenül a bagettre kerül, hanem az olvadt sajt tetejére, így nem áztatja el a tésztát, nem lesz szottyos a végeredmény. Egy harmadik tipp pedig – ezt nem kötelező alkalmazni –, hogyha a szalámit a mikróba tolod 1 percre, mielőtt a bagettre halmozod, ropogósabb lesz a végén.

Feltétnek egyébként bármit használhatsz, legyen az többféle sajt, sonka, szalonna, különféle zöldségek, szeletelt gomba, hagyma, de paprika is mehet rá.

Hamis pizza bagettből

bagettpizza

Hozzávalók 4 adaghoz

Alap:

  • 1 nagy darab bagett
  • 220 gramm pizzaszósz (receptlink a leírásban)
  • 250 gramm mozzarella
  • 150 gramm szalámi
  • 25 gramm parmezán

Fűszervaj:

  • 60 gramm vaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk petrezselyem (szárított)
  • 0.5 tk olasz fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Készítsük el a fűszervajat: a vajat tegyük mikrózható tálba, majd puhítsuk meg, nem kell teljesen megolvasztani. Keverjük bele a fűszereket.

A bagettet vágjuk keresztben, majd hosszában félbe, hogy 4 darabot kapjunk. Tegyük őket a tepsire. Kenjük meg őket vajjal, majd toljuk a sütőbe 6 percre.

Húzzuk ki őket a sütőből, majd mehet rájuk egy kevés mozzarella, utána toljuk vissza 5 percre őket, míg a sajt megolvad. Erre a lépésre azért van szükség, mert így nem fog átázni a tészta a szósztól.

Ha ezzel megvagyunk, mehet a sajt tetejére a pizzaszósz, a szalámi, a maradék reszelt mozzarella és parmezán. Toljuk vissza a sütőbe 8-10 percre, míg a sajt megpirul a tetején.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon