Laktató csirkés tészta ropogós baconnel: friss petrezselyem koronázza meg
Egy edényben készül minden, így a szószt a tésztában található keményítő sűríti be, nagyon krémes és ízletes lesz a fogás.
Ha a családban van gyerkőc, mindig nehezebb főzni, hisz a gyerekek nagy kritikusok, főleg, ha még válogatósak is. Vendégvárás szempontjából is nehéz, ha gyerekeknek szeretne kedveskedni az ember, ilyenkor sokan rántott hússal és krumplipürével, hamburgerrel vagy bolognaival rukkolnak elő. A húsos fogásoknál a csirke élvezi a prioritást.
Most egy szuper csirkés receptet ajánlok, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretni fognak. A háromsajtos csirkemell vendégváró ételnek is tökéletes.
A pikáns ízek bőven elférnek az ételben, épp ezért egy evőkanál mustárt is keverhetsz a szószhoz. Ha pedig különlegesebb ízzel ruháznád fel, akkor kecskesajtot morzsolj bele. Az elkészült ételt tésztával vagy rizzsel kínáld!
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A csirkemellet vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal fűszerezzük.
A póréhagymát, kaliforniai paprikát és a cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A hússzeleteket forgassuk meg lisztben, majd magas falú edényben, kevés olajon süssük mindkét oldalán 5-8 percig. Ezután szedjük tányérra, és tegyük félre.
A lábasba, amelyben a hús pirult, dobjuk bele a hagymát, és pároljuk 2-3 percig, ezután a fokhagymát, kaliforniai paprikát és a cukkinit is adjuk hozzá. A zöldségeket 8-12 percig pirítsuk, közben sóval, borssal, tárkonnyal ízesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd a húst is tegyük a zöldségekhez. Körülbelül 5-8 perc múlva a krémsajtot és a reszelt sajtokat is keverjük hozzá, és 4-5 percig főzzük még, majd a tésztával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu