Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc

3
Nyomtatás
Háromsajtos csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajtos szószban puhult csirkemell frissen készítve az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy.

Ha a családban van gyerkőc, mindig nehezebb főzni, hisz a gyerekek nagy kritikusok, főleg, ha még válogatósak is. Vendégvárás szempontjából is nehéz, ha gyerekeknek szeretne kedveskedni az ember, ilyenkor sokan rántott hússal és krumplipürével, hamburgerrel vagy bolognaival rukkolnak elő. A húsos fogásoknál a csirke élvezi a prioritást.

Most egy szuper csirkés receptet ajánlok, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretni fognak. A háromsajtos csirkemell vendégváró ételnek is tökéletes.

Így is lehet

A pikáns ízek bőven elférnek az ételben, épp ezért egy evőkanál mustárt is keverhetsz a szószhoz. Ha pedig különlegesebb ízzel ruháznád fel, akkor kecskesajtot morzsolj bele. Az elkészült ételt tésztával vagy rizzsel kínáld!

Háromsajtos csirkemell

Háromsajtos csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab póréhagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab cukkini
  • 1 bögre liszt
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 dl tej
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A csirkemellet vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal fűszerezzük.

A póréhagymát, kaliforniai paprikát és a cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

A hússzeleteket forgassuk meg lisztben, majd magas falú edényben, kevés olajon süssük mindkét oldalán 5-8 percig. Ezután szedjük tányérra, és tegyük félre.

A lábasba, amelyben a hús pirult, dobjuk bele a hagymát, és pároljuk 2-3 percig, ezután a fokhagymát, kaliforniai paprikát és a cukkinit is adjuk hozzá. A zöldségeket 8-12 percig pirítsuk, közben sóval, borssal, tárkonnyal ízesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd a húst is tegyük a zöldségekhez. Körülbelül 5-8 perc múlva a krémsajtot és a reszelt sajtokat is keverjük hozzá, és 4-5 percig főzzük még, majd a tésztával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon