
Laktató csirkés tészta ropogós baconnel: friss petrezselyem koronázza meg

Egy edényben készül minden, így a szószt a tésztában található keményítő sűríti be, nagyon krémes és ízletes lesz a fogás.
Amellett, hogy laktató és isteni finom, nagy előnye ennek a tésztának, hogy egylábasos, vagyis egy edényben készül minden, nem kell utána sokat mosogatni. A tészta alaplében és tejszínben fő, és miközben puhul, magába szívja a folyadék egy részét, besűríti a szószt.
A tészta mellé ezúttal csirkemell és bacon került, előbbi vajpuha lesz, utóbbi ropogós, tökéletes kontrasztot képeznek. Hogy picit frissebb legyen az összhatás, petrezselyem is van benne bőven, a parmezán pedig karaktert ad neki.
Ha szeretnéd, a receptet könnyedén továbbálmodhatod, spenóttal, zöldborsóval keverve is isteni lesz.
-
2023-08-30 07:32:02
-
2023-08-27 09:28:01
-
2023-08-20 09:28:02
Csirkés-baconös tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 0.5 tk oregánó
- 0.5 tk bazsalikom
- 2 ek olaj
- 6 szelet bacon/szalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 750 ml alaplé
- 350 ml tejszín (zsíros)
- 300 g penne
- 90 g parmezán (+ a tálaláshoz)
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük paprikával, oregánóval, bazsalikommal.
Forrósítsunk egy kevés olajat egy nagy, mély serpenyőben, majd süssük a csirkét fehéredésig, az sem baj, ha picit megpirul. Szedjük egy tányérra.
A baconszeleteket tegyük a serpenyőbe, majd süssük ropogósra (vagy ízlés szerint). Tegyük félre.
Ha szükséges, tegyünk még egy kevés olajat a serpenyőbe, majd dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Ha puha, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd 1 perc után az alaplé és a tejszín. Ha gyöngyözik a szósz, adjuk hozzá a tésztát, majd főzzük a csomagoláson megadott ideig, míg al dente nem lesz.
Ha kész a tészta és besűrűsödött a szósz, keverjük bele a reszelt parmezánt, majd forgassuk hozzá a csirkét és a bacont is. Legvégül az összeaprított petrezselymet keverjük bele, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!