Ínycsiklandó Hasselback-krumpli kolbásszal töltve: sok sajttal még finomabb

kolbasszal-toltott-hasselback-krumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet! Bevagdosva, kolbásszal, sajttal sütve fenséges és laktató.

A krumpli minden formában nagy népszerűségnek örvend: sütve, töltve, pürésítve. Nem csak köretként érdemes számításba venni, hisz bevagdosva, mindenféle finomsággal gazdagítva isteni főfogás is lehet belőle. 

A Hasselback-krumpli egy svéd étteremből indult világhódító útjára. Az elkészítése nagyon egyszerű, a beirdalt krumplit meg kell tölteni minden finomsággal, ami otthon megtalálható. Kolbász vagy különféle zöldségek gyakran kerülnek bele, és általában a sajt sem hiányozhat róla.  

A Hasselback-krumpli olyan sikeres lett, hogy ma már más zöldségeket, sőt csirkemellet, karajt is készítenek hasonló módon. 

Hasselback-krumpli kolbásszal

kolbaszos-hasselback-krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb db krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kolbász
  • 2 db paradicsom
  • aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Olyan krumplikat válogassunk össze, amelyek nem esnek szét sütés közben, direkt sütni valók. 

A krumplit alaposan mossuk meg, dörzsöljük meg a héját, nem kell megpucolni. Egy éles késsel vagdossuk be, de arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen.

Rendezzük a krumplikat egy zsiradékkal kikent tepsibe. 

Az olívaolajat keverjük össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kenjük be vele a krumplikat. A mélyedésekbe rakjunk kolbász- és paradicsomkarikákat. Toljuk forró sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 50 percig. Amikor a krumpli már majdnem teljesen puha, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük addig, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor még aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük