
Ínycsiklandó Hasselback-krumpli kolbásszal töltve: sok sajttal még finomabb

Ez az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet! Bevagdosva, kolbásszal, sajttal sütve fenséges és laktató.
A krumpli minden formában nagy népszerűségnek örvend: sütve, töltve, pürésítve. Nem csak köretként érdemes számításba venni, hisz bevagdosva, mindenféle finomsággal gazdagítva isteni főfogás is lehet belőle.
A Hasselback-krumpli egy svéd étteremből indult világhódító útjára. Az elkészítése nagyon egyszerű, a beirdalt krumplit meg kell tölteni minden finomsággal, ami otthon megtalálható. Kolbász vagy különféle zöldségek gyakran kerülnek bele, és általában a sajt sem hiányozhat róla.
A Hasselback-krumpli olyan sikeres lett, hogy ma már más zöldségeket, sőt csirkemellet, karajt is készítenek hasonló módon.
Hasselback-krumpli kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagyobb db krumpli
- 15 dkg sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál kolbász
- 2 db paradicsom
- aprított petrezselyem
Elkészítés:
Olyan krumplikat válogassunk össze, amelyek nem esnek szét sütés közben, direkt sütni valók.
A krumplit alaposan mossuk meg, dörzsöljük meg a héját, nem kell megpucolni. Egy éles késsel vagdossuk be, de arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen.
Rendezzük a krumplikat egy zsiradékkal kikent tepsibe.
Az olívaolajat keverjük össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kenjük be vele a krumplikat. A mélyedésekbe rakjunk kolbász- és paradicsomkarikákat. Toljuk forró sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 50 percig. Amikor a krumpli már majdnem teljesen puha, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük addig, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor még aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!