Házi jégkrém sárgadinnyével: mézes-citrusos receptet mutatunk
A mézédes dinnye tökéletes választás, ha jégkrémről van szó, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.
Az otthon is elkészíthető, egyszerűbb jégkrémek mindig is slágernek számítottak. Itt persze most nem a főzött fagyira gondolunk, ami időigényesebb, hanem a néhány összetevőből kikevert, pálcás változatokra.
Ezúttal egy áfonyás, görög joghurtos jégkrém receptjét mutatjuk, ami élénk ízzel, sima és krémes textúrával kecsegtet, és mindössze 10 perc alatt elkészíthető.
Az áfonyát mossuk meg, csepegtessük le.
Ezután turmixoljuk le aprító- vagy turmixgépben, amíg egészen folyós állagú nem lesz.
A leturmixolt áfonyát öntsük bele egy nagy tálba.
Keverjük hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a joghurtot is, de ezt már óvatosan forgassuk hozzá.
A sűrű, krémes keveréket kóstoljuk meg, hogy elég édes-e? Ha nem, adhatunk még hozzá egy kis mézet.
A kész joghurtos krémet öntsük bele egyenként a jégkrémes formákba. Ez lehet olyan is, amibe mi tesszük a pálcikát, de olyan is, amihez már van pálcika.
Ha nincs hozzá pálcika, érdemes kb. 1 órára betenni a fagyasztóba a jégkrémet, és utána beleszúrni a pálcikákat, hogy azok szépen, peckesen álljanak majd a jégkrémben.
Az édességet kb. 4-6 órára tegyük be a fagyasztóba, de akár egy egész éjszakára is.
A formákra fogyasztás előtt folyassunk egy kis meleg vizet, hogy könnyedén ki tudjuk húzni belőle a pálcikával együtt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu