
Krémes joghurtfagyi friss eperrel: alig lesz vele dolgod

Három hozzávalóból, semmi munkával készül a házi joghurtfagyi, ráadásul hihetetlenül krémes lesz.
Házi fagyit készíteni nem nagy ördöngösség, és gép nélkül is tökéletesen krémes desszertet tálalhatsz. Ha joghurttal dolgozol, már eggyel előrébb vagy: ezt csak turmixold össze a választott gyümölccsel és édesítővel, és készen is van a házi frozen yogurt.
Ha rögtön kínálnád a fagyit, a gyümölcsöt fagyaszd le hozzá előre: így, ahogy összedolgoztad a joghurttal, már tálalhatod is. Ha a fagyasztóban tárolod a kész fagyit, mindig vedd ki kb. 20 perccel a tálalás előtt, hogy legyen ideje picit felengedni, úgy lesz krémes.
Ha növényi étrendet követsz, akkor sem kell lemondanod erről a receptről: a görög joghurtot cseréld kókuszjoghurtra, a mézet pedig juharszirupra.
-
2023-08-16 08:32:01
-
2023-08-06 07:50:01
-
2023-06-30 06:30:02
Epres joghurtfagyi

Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 g görög joghurt
- 500 g eper (lefagyasztva)
- 2 ek méz
Elkészítés:
Az epret tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk félbe, majd tegyük a fagyasztóba pár órára.
Tegyünk mindent egy turmixgépbe, majd magas fokozaton dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz teljesen.
Rögtön kínálhatjuk is, vagy tegyük a fagyasztóba tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!