Krémes joghurtfagyi friss eperrel: alig lesz vele dolgod

epres-joghurtfagyi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Három hozzávalóból, semmi munkával készül a házi joghurtfagyi, ráadásul hihetetlenül krémes lesz.

Házi fagyit készíteni nem nagy ördöngösség, és gép nélkül is tökéletesen krémes desszertet tálalhatsz. Ha joghurttal dolgozol, már eggyel előrébb vagy: ezt csak turmixold össze a választott gyümölccsel és édesítővel, és készen is van a házi frozen yogurt. 

Ha rögtön kínálnád a fagyit, a gyümölcsöt fagyaszd le hozzá előre: így, ahogy összedolgoztad a joghurttal, már tálalhatod is. Ha a fagyasztóban tárolod a kész fagyit, mindig vedd ki kb. 20 perccel a tálalás előtt, hogy legyen ideje picit felengedni, úgy lesz krémes. 

Ha növényi étrendet követsz, akkor sem kell lemondanod erről a receptről: a görög joghurtot cseréld kókuszjoghurtra, a mézet pedig juharszirupra. 

Epres joghurtfagyi

epres-joghurtfagyi2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 g görög joghurt
  • 500 g eper (lefagyasztva)
  • 2 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk félbe, majd tegyük a fagyasztóba pár órára.

Tegyünk mindent egy turmixgépbe, majd magas fokozaton dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz teljesen.

Rögtön kínálhatjuk is, vagy tegyük a fagyasztóba tálalásig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük