Jéghideg, isteni málnás semifreddo: habtejszín és görög joghurt az alapja

málnássemifreddo2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fagyasztóban áll össze az isteni desszert, a gyümölcsnek köszönhetően nagyon friss, a málna egyszerre édes és savanykás zamata nagyon jól áll neki.

Végtelenül egyszerűen készül ez a málnás semifreddo, alig kell hozzá valami, ráadásul kezdők is elkészíthetik, nem lehet elrontani. Az alapja légies tejszínhab, ebbe kerül egy kevés krémes görög joghurt és házi málnaszósz. Utána csak annyi a dolgod, hogy beteszed ezt a keveréket a fagyasztóba, és várod a csodát. 

Pár óra múlva el is készül a semifreddo, a hideg, mégis krémes desszert fagyi helyett is tökéletes, kicsik és nagyok is imádni fogják. Ha szeretnéd, a málnát lecserélheted más szezonális gyümölcsre, és a cukor mennyiségét is ízlés szerint adagolhatod, a krémet, mielőtt lefagyasztod, nyugodtan kóstold meg. Ha szeretnéd még édesíteni, porcukrot adj hozzá, különben a szemcsék ropogni fognak a fogad alatt.

Málnás semifreddo

málnássemifreddo

Hozzávalók 10 szelethez

Alap:

  • 375 ml habtejszín (30%)
  • 140 gramm görög joghurt
  • 1 tk vaníliakivonat

Málnaszósz:

  • 70 gramm cukor
  • 300 gramm málna
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki folpackkal egy 20x10 centis kenyérsütő formát.

A málnát alaposan mossuk meg. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd kezdjük el melegíteni. Krumplinyomóval pürésítsük a gyümölcsöt, majd folyamatosan kevergetve főzzük, míg a cukor elolvad, a málna levet ereszt. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a joghurtot és a vaníliát, végül a kihűlt málnaszószt. Öntsük az előkészített formába, fedjük le folpackkal, majd tegyük a fagyasztóba 4-5 órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük