Így készül a ropogós bagettkarika házilag – Rágcsálni, de levesbetétnek is jó
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
A gyerekeim megőrülnek a bake rolls-ért, én pedig engedek a nyomásnak, úgyhogy tartok otthon belőle.
A ropi és sós perec után valóságos megváltásnak éreztem, amikor megláttam a boltok polcain a bake rolls-t, vagyis a ropogós kenyérkarikákat. Ezt a sós nassolnivalót kicsit egészségesebbnek gondoltam, mint a chipset, így bevásároltam belőle, és amikor rám tört az éhség, eszegettem belőle.
Nagyon sokféle ízesítésben kapható, nekem mégis a legegyszerűbb, a sima sós a kedvencem. Már csak azért is, mert így nemcsak magában, hanem mártogatóssal, krémsajttal is megkenhetem, illetve akár levesbetétnek is kiváló. A legjobb pedig, hogy házilag is elkészíthető, és semmi más nem kell hozzá, csak egy megszáradt bagett, ami nálunk elég gyakran előfordul.
Házi bake rolls
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab bagett
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Vágjuk fel vékony karikákra a bagettet. Egy tálban keverjük össze az összenyomott fokhagymát és az olívaolajat. Egy ecsettel kenjük meg a bagettkarikák mindkét oldalát.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a karikákat, sózzuk meg őket, majd süssük őket aranybarnára. Lezárt üvegben tároljuk őket.
Fotó: Getty Images