Fagyi, jégkrém vagy sorbet? Így készülnek házilag a jeges finomságok
Nyáron a legkedveltebb édességek közé a fagylalt és a jégkrém tartozik, ezeket otthon is érdemes elkészíteni.
Amint megérkezik a jó idő, előtérbe kerülnek a hűsítő finomságok, a jégkrémek, fagylaltok és társaik, melyeket otthon is el lehet készíteni.
Sokan azt gondolják, hogy házi fagyi csak géppel készülhet, pedig van egyszerűbb megoldás, dobozban is tökéleteset dobhatsz össze. A házi fagyi akkor az igazi, ha jó krémes az állaga: a tökéletes textúra titka, hogy a lehető legtöbbször át kell keverni a dobozban. Ha 8 órára teszed a fagyasztóba, akkor óránként tanácsos.
Az ízek kialakításához fontos a kóstolás. Mivel az alábbi egy citromos fagyi, az a cél, hogy fanyar és frissítő legyen, ezért, ha szeretnéd, a citrom levéből is adhatsz hozzá ízlésed szerint. Ha kicsit édesebben kínálnád, akkor pedig a cukor mennyiségét növeld.
A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, és alacsony láng felett főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ezután tegyük félre, és várjuk meg, míg kihűl.
A citrom héját reszeljük le, és keverjük össze a joghurttal, majd a kihűlt tojásos keverékkel forgassuk egybe. Ha szeretnénk, citromlevet is adhatunk hozzá.
A fagyit tegyük fagyasztható dobozba, és helyezzük mélyhűtőbe 8-10 órára (tovább is lehet). Időnként nézzünk rá, és keverjük át a fagyit, úgy lesz jó krémes az állaga.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu