Házi, fűszeres csirkeburger: pácolt csirkemell kerül a zsemlébe
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A húst akár előző este is összekészítheted, másnap csak pirosra kell sütni, aztán indulhat a falatozás.
A házi csirkeburger lényegi eleme a hús, hogy milyen zöldség kerül a zsemlébe, az teljesen rád van bízva. Én salátalevéllel és paradicsommal szoktam gazdagítani, ha pedig olyan a kedvem, lila hagyma, cheddar sajt és ropogós bacon is kerül bele. Ha te is tennél bele sajtot, akkor amíg a hús sül, addig a félbevágott zsemlét pirítsd meg úgy, hogy az egyik felére tegyél sajtszeletet, várd meg, míg kicsit megolvad, majd indulhat az összeállítás.
A csirkeburgert nevezhetjük kényelmi ételnek is, hisz előző este is összekészítheted a húst, pácolva még ízletesebb lesz. A zöldségeket is előkészítheted, így másnap tényleg gond nélkül, pillanatok alatt elkészülhet a szendvics, amely mellé sült krumplit és hagymakarikát is kínálhatsz. A burger szósszal az igazi, ha szeretnéd, rakj bele majonézt vagy tartármártást. A hústól a szendvics nagyon szaftos, nem lehet szépen enni, szalvétát feltétlen készíts mellé.
Házi csirkeburger
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 5 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál chilipehely
- 4 darab zsemle
- 3 darab paradicsom
- 8 levél saláta
Elkészítés:
A csirkemellfiléket klopfoljuk ki.
Az olajat mérjük keverőtálba, keverjük össze a fűszerekkel, majd forgassuk bele a húst, fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet így a hús.
A húst forró, ha szükséges, enyhén olajozott serpenyőben, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
A paradicsomot szeljük fel.
A zsemlét vágjuk félbe, tegyünk bele húst, salátát és paradicsomot.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors