Az olajat mérjük keverőtálba, és adjuk hozzá a joghurtot, reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, fűszerpaprikát, római köményt, oregánót, kakukkfüvet, chilit, majoránnát, koriandert, gyömbért, petrezselymet és a mustárt.
A húst szeleteljük fel, majd a szeleteket forgassuk meg a fűszeres keverékben.
A hús összeállítása:
Kétféle módon is összerakhatjuk a házi dönert. Az egyik legegyszerűbb, ha előveszünk egy kenyérformát, és abban szépen egymásra sorakoztatjuk a szeleteket, majd így sütjük készre 180 fokosra előmelegített sütőben. A sütési idő függ a sütőtől és a hússzeletek vastagságától (40-60 perc, vagy még több is kellhet a húsnak).
A másik módszerhez vegyünk elő egy fóliát és terítsük be vele a konyhapultot, majd a szeleteket szépen sorakoztassuk rá. Ezután tekerjük fel úgy, mintha piskótával dolgoznánk. A feltekert húsból a fólia segítségével formázzunk hengert. Alaposan csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba 30-60 percre, amíg szépen megdermed. A húsroládból vágjunk szép vékony szeleteket, csak annyit, amennyit felhasználunk, a többit jól becsomagolva tároljuk a hűtőben.
A hússzeleteket egészben vagy csíkokra vágva, forró, olajjal kikent serpenyőben süssük készre.
Tálalás:
A húst kínálhatjuk rizzsel, krumplival és zöldségekkel, vagy csomagoljuk tortillába, amibe lila káposztát, tzatzikit, hagymát és salátát is tehetünk.