Csupa csoki brownie eperkrémmel – Tökéletes párosítás
A legegyszerűbb brownie-t is fel lehet dobni, például eperrel, a friss gyümölcs tökéletesen harmonizál a csokoládéval.
Az otthon készített kekszek varázslatosak, sokkal finomabbak, mint a boltban kapható társaik. Az elkészítésük pedig gyerekjáték.
Mivel ez egy nagyon csokis keksz, a sütésnél figyelmesnek kell lenni, mert könnyen odakaphat, akkor pedig élvezhetetlen lesz, ezért a fél szemedet tartsd a sütőn. Ha azt látod, hogy a keksz körben kezd színt kapni, de a teteje puhának tűnik, akkor ideje kivenni. Ilyenkor a tésztának már csak egy kicsit kell hűlnie és szilárdulnia, úgy lesz meg a jellegzetes textúrája.
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük simára.
A tojásokat és a cukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk a kihűlt csokis keverékhez.
A lisztet a szódabikarbónával és a sóval szitáljuk a csokis keverékhez, forgassuk vele egybe.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fagyiadagoló segítségével halmozzunk rá a masszából. A masszát kanál segítségével kicsit nyomkodjuk le, majd toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu