Ínycsiklandó spenótos-sajtos csiga: leveles tésztából készül a finomság

Egyszerű spenótos-sajtos csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajtban gazdag leveles harapnivaló egyszerűen készül, kezdők is sikerrel összedobhatják. A finomság a csomagolást is jól bírja, ott a helye a piknikkosárban.

Itt a jó idő, kezdődnek a szabadtéri programok: a kellemes, tavaszi napsütésben jólesik a szabadban lenni, ilyenkor érdemes piknikkel készülni. A kosárba rejts házi finomságokat: a falatok lehetőleg egyszerűen készüljenek, ne legyenek romlandók és bírják a csomagolást. Pont ilyen ez a spenóttal és sok sajttal töltött leveles tésztás csiga.

Így is lehet!

Aki szeretné, még gazdagabbá varázsolhatja a harapnivalót. Elfér benne a sonka, kukorica vagy egy kis aszalt paradicsom.

Egyszerű spenótos-sajtos csiga

Egyszerű spenótos-sajtos csiga ct

Hozzávalók 4 személyre

A csigához:

  • 200 g krémsajt
  • 1 darab tojás
  • 100 g spenót
  • 1 csomag leveles tészta
  • 150 g reszelt mozzarella
  • 100 g feta sajt

A tetejére:

  • reszelt mozzarella (opcionális) szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot mérjük tálba, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze.

A spenótot mossuk meg, majd csepegtessük le és vágjuk fel tetszőlegesen.

A leveles tésztát hajtsuk vagy nyújtsuk ki. Ezután kenjük rá a krémsajtot.

A krémsajtos tésztára szórjuk rá a reszelt sajtot, a feta sajtot morzsoljuk rá, majd a spenótot is osszuk el rajta. Ezután tekerjük fel és vágjunk csigákat.

A spenótos csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórjunk még rá reszelt sajtot, ha szeretnénk. Ezután toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a finomságot.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük