Házi gumicukor szörpből készítve: pillanatok alatt kész a nagy kedvenc

Nyomtatás
gumicukor cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha van otthon nagyiféle házi szörpöd, de akkor is, ha csak boltit találsz, ne légy rest gumicukrot készíteni.

A gumicukor iránti rajongás kinek nagyon, kinek kevésbé erős, aki szereti, biztosan tart otthon egy-két zacskóval, vagy legalábbis gyakran veszi le ezt az édességet a polcról. A gumicukor olyan nassolnivaló, amelyre sokan gyanakodva tekintenek, hiszen sok furcsa összetevője is akad.

Ha szeretnél biztosra menni, de az élvezetről sem szeretnél lemondani, akkor készíts otthon házi gumicukrot mondjuk a kedvenc szörpjeidből. Málnaszörpöd biztos akad otthon, de érdemes többféle ízt kipróbálni, biztosan neked is van kedvenced, amelyeket rendre kieszegetsz a zacskóból. Bármilyen intenzívebb ízű szörp tökéletes lesz hozzá.

Ha nem is az összeset, de sok, a boltból ismert cuki formát tudsz készíteni, csak szerezz be szilikon jégkockatartót. Ebben egyébként friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz, amellyel aztán nyáron az italaidat tudod majd feldobni. 

Házi gumicukor

gumicukor recept ok

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 300 milliliter szörp (többféle ízben)
  • 3 evőkanál agaragar vagy porzselatin
  • 300 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

100 milliliternyi szörpöket töltsünk ki tálkákba (ha különféle ízeket használunk), és keverjünk mindegyikbe egy-egy evőkanál agaragart vagy zselatint. Agaragart azok használjanak főleg, akik nem esznek állati eredetű alapanyagot. 

Öntsük mindegyik fajtát egy-egy edénybe, adjunk mindegyikhez 1-1 deciliter vizet, majd közepes lángon, a forrástól számítva egy percig főzzük. Vegyük le a tűzről és adagoljuk szilikonos jégkockatartóba vagy speciális formába, majd tegyük hűvös helyre pihenni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon