Egészséges, házi jégkrém csak gyümölcsből - Minimális benne a hozzáadott cukor

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyári szüneti etetés mélypontja egyértelműen az elkerülhetetlen jégkrémezés. A fagyik zöme is cukor- és adalékanyagbomba, de a jégkrémek még nagyobb szülői bűntudatot okoznak, ezért ha csak lehet, elkerülöm a hűtőládás csapdákat. 

Mostanában nagy nehezen bele lehet botlani egészségesebb jégkrém-alternatívákba, amik csak gyümölcsből vagy gyümölcsből és cukorból készülnek, de ezek nagyon ritkák és rettenetesen drágák. Mivel szerencsére a gyerekek ezt a műfajt is megszerették és nem ragaszkodnak a bolti változatokhoz, itthon is turmixolunk jégkrémeket gyümölcsből, olyanból, amilyen éppen van. 

Csupa gyümölcsből készül

Ezekhez a jégkrémekhez tényleg nem kell más, csak gyümölcs meg egy kis cukor és citrom- vagy limelé. Mivel azonban az alapverzió nagyon hamar és könnyen válik keménnyé és szilánkossá, egyetlen nem túl bonyolult extra lépést beiktattam az állag javításának érdekében.

Így lesz jobb az állaga

Ez a segédeszköz a cukorszirup, amit nem igazán bonyolult elkészíteni, de sokkal jobb lesz vele a jégkrém állaga. 

Ha nincs ilyen cuki jégkrémkészítő formánk otthon, az sem baj, elég egy joghurtos doboz és egy spatula, de egy kisebbfajta csésze, pohár, sőt, a muffinforma is remekül működik. 

Házi gyümölcsjégkrém

jegkrem - 1

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 50 gramm cukor
  • 0.5 deciliter víz
  • 300 gramm sárgabarack
  • 2 evőkanál citromlé vagy limelé
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a vizet összemelegítjük, míg a cukor a vízben el nem olvad. A sárgabarackot kimagozzuk, a sziruppal és a citromlével leturmixoljuk. Kis formákba töltjük, és minimum 3 órára lefagyasztjuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon