
Egészséges, házi jégkrém csak gyümölcsből - Minimális benne a hozzáadott cukor
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
A nyári szüneti etetés mélypontja egyértelműen az elkerülhetetlen jégkrémezés. A fagyik zöme is cukor- és adalékanyagbomba, de a jégkrémek még nagyobb szülői bűntudatot okoznak, ezért ha csak lehet, elkerülöm a hűtőládás csapdákat.
Mostanában nagy nehezen bele lehet botlani egészségesebb jégkrém-alternatívákba, amik csak gyümölcsből vagy gyümölcsből és cukorból készülnek, de ezek nagyon ritkák és rettenetesen drágák. Mivel szerencsére a gyerekek ezt a műfajt is megszerették és nem ragaszkodnak a bolti változatokhoz, itthon is turmixolunk jégkrémeket gyümölcsből, olyanból, amilyen éppen van.
Csupa gyümölcsből készül
Ezekhez a jégkrémekhez tényleg nem kell más, csak gyümölcs meg egy kis cukor és citrom- vagy limelé. Mivel azonban az alapverzió nagyon hamar és könnyen válik keménnyé és szilánkossá, egyetlen nem túl bonyolult extra lépést beiktattam az állag javításának érdekében.
Így lesz jobb az állaga
Ez a segédeszköz a cukorszirup, amit nem igazán bonyolult elkészíteni, de sokkal jobb lesz vele a jégkrém állaga.
Ha nincs ilyen cuki jégkrémkészítő formánk otthon, az sem baj, elég egy joghurtos doboz és egy spatula, de egy kisebbfajta csésze, pohár, sőt, a muffinforma is remekül működik.
Házi gyümölcsjégkrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 50 gramm cukor
- 0.5 deciliter víz
- 300 gramm sárgabarack
- 2 evőkanál citromlé vagy limelé
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors