Fűszeres, mézes körtekompót: ennek ott a helye a kamrádban
Az ínyenc, fűszeres körtekompótot gyerekjáték elkészíteni, és mi minden lépésben segítünk.
Mert a házi mindig finomabb: a saját körtelekvár egyszerűen összedobható, darabosan és simára turmixolva is csodálatos. A házi lekvárt érdemes sütemények készítésénél alkalmazni, egyszerűen piskótára kenve is fantasztikus, de a reggeli joghurt is feldobható vele.
A receptben fahéjjal bolondítva készül a finomság, de más fűszerrel is feldobható. Érdemes kipróbálni vaníliarúd kikapart magjával, friss reszelt gyömbérrel, csillagánizzsal vagy szegfűszeggel is.
A körtét hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk közepes darabokra a gyümölcsöt.
Ezután tegyük a körtedarabokat magas falú lábasba és adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, citromlevet, közepes láng felett forraljuk fel. Amikor ez megvan, vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük addig, amíg besűrűsödik (körülbelül 10-15 perc).
Ezután botmixerrel pépesíthetjük tetszőleges állagúra, de így darabosan is steril üvegbe adagolhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu