Isteni mákos palacsinta: meggyel kínálva a legfinomabb

mpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos vékony tésztájú palacsinta darált mákkal gazdagítva készül, látványos és nagyon finom desszert, mely sokféle töltelékkel tehető izgalmassá.

A mákos palacsintához a legjobban a citromkrém, a cseresznye- vagy a meggylekvár illik, de persze más ízekkel is érdemes kipróbálni, rád van bízva, mivel párosítod a tésztát.

A palacsinta örök kedvenc, rengeteg változatban készülhet, a tésztának szinte mindenféle töltelék jól áll, de a massza alakításával is érdemes kísérletezni. A hagyományos változat helyett próbáld ki kakaós vagy mákos masszával.

Házi mákos palacsinta

mpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 4 dl ásványvíz
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót mérjük keverőtálba és keverjük csomómentesre. Forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a palacsintákat a szokásos módon.

Az elkészült palacsintákat megtölthetjük házi túrókrémmel, vaníliás pudinggal vagy meggylekvárral, tálalásnál cseresznyesziruppal vagy tejszínhabbal gazdagítsuk tovább.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük