Isteni mákos palacsinta: meggyel kínálva a legfinomabb
A hagyományos vékony tésztájú palacsinta darált mákkal gazdagítva készül, látványos és nagyon finom desszert, mely sokféle töltelékkel tehető izgalmassá.
A mákos palacsintához a legjobban a citromkrém, a cseresznye- vagy a meggylekvár illik, de persze más ízekkel is érdemes kipróbálni, rád van bízva, mivel párosítod a tésztát.
A palacsinta örök kedvenc, rengeteg változatban készülhet, a tésztának szinte mindenféle töltelék jól áll, de a massza alakításával is érdemes kísérletezni. A hagyományos változat helyett próbáld ki kakaós vagy mákos masszával.
Házi mákos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 3 evőkanál darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 4 dl ásványvíz
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes hozzávalót mérjük keverőtálba és keverjük csomómentesre. Forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a palacsintákat a szokásos módon.
Az elkészült palacsintákat megtölthetjük házi túrókrémmel, vaníliás pudinggal vagy meggylekvárral, tálalásnál cseresznyesziruppal vagy tejszínhabbal gazdagítsuk tovább.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!