Csokoládépuffancs egyszerűen: jól zárható dobozban hetekig eláll
A csokirajongók kedvence ez a finom keksz, amelynek gyerekjáték a megalkotása. Ezt a receptet csak szeretni lehet!
A pöfetegkeksz az egyik legegyszerűbben összedobható nasi. A finomság többféle ízben készülhet, népszerű a kakaós és a citromos változata. Most egy narancsos verziót ajánlunk, melyben kókuszreszelék és rizsliszt is szerepet kap. Ezektől a különleges alapanyagoktól sokkal finomabb és porhanyósabb a keksz textúrája. Légmentesen tárolva sokáig eláll, ezért bátran készítheted nagyobb adagban.
A keksz készítéséhez bionarancsot használj, ennek a héja is fogyasztható. Rizsliszt helyett sima búzaliszttel is működik a recept, csupán a textúrája nem lesz olyan omlós, de úgy is nagyon finom!
A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a narancs facsart levét és héját is keverjük hozzá a kókuszreszelékkel és a rizsliszttel együtt.
A bekevert masszát csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihent tésztából formázzunk 20 egyforma méretű golyót.
A golyókat forgassuk meg porcukorban, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu