Csokoládépuffancs egyszerűen: jól zárható dobozban hetekig eláll

Csokoládés puffancs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokirajongók kedvence ez a finom keksz, amelynek gyerekjáték a megalkotása. Ezt a receptet csak szeretni lehet!

Egy kis nassolnivaló mindig jólesik, főleg, ha házi finomságról van szó. A csokis keksz nagyon egyszerű recept szerint készül, kezdők is sikerrel összedobhatják. Érdemes belőle dupla adaggal gyártani, mivel rájár majd a család. Ha pedig feltankolnád az otthoni nasikészletet, akkor is jó ötlet nagy adagban készíteni, mivel jól zárható dobozban hetekig eláll.

Amire figyelj!

A finomság megalkotása nem rejt sok veszélyt, de a bekevert masszának muszáj a hűtőben pihennie, akár egy estét is eltölthet a hidegen. Így áll össze, lesz jól formázható. Szóval ne hagyd ki a hűtőben történő pihentetést, mert akkor nem lesz a masszából keksz!

Csokoládés puffancs

Csokoládés puffancs ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 60 g vaj
  • 220 g tej- vagy étcsoki
  • 2 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre, és várjuk meg, míg szobahőmérsékletűre hűl.

A tojást a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott csokit és a vaníliát.

Egy másik tálban a lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.

A lisztes keveréket forgassuk egybe a tojásossal, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára.

A pihent, hideg masszából formázzunk tetszőleges golyókat. A golyókat forgassuk porcukorba, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük