Csokoládépuffancs egyszerűen: jól zárható dobozban hetekig eláll
A csokirajongók kedvence ez a finom keksz, amelynek gyerekjáték a megalkotása. Ezt a receptet csak szeretni lehet!
Egy kis nassolnivaló mindig jólesik, főleg, ha házi finomságról van szó. A csokis keksz nagyon egyszerű recept szerint készül, kezdők is sikerrel összedobhatják. Érdemes belőle dupla adaggal gyártani, mivel rájár majd a család. Ha pedig feltankolnád az otthoni nasikészletet, akkor is jó ötlet nagy adagban készíteni, mivel jól zárható dobozban hetekig eláll.
Amire figyelj!
A finomság megalkotása nem rejt sok veszélyt, de a bekevert masszának muszáj a hűtőben pihennie, akár egy estét is eltölthet a hidegen. Így áll össze, lesz jól formázható. Szóval ne hagyd ki a hűtőben történő pihentetést, mert akkor nem lesz a masszából keksz!
Csokoládés puffancs
Hozzávalók 14 darabhoz
- 60 g vaj
- 220 g tej- vagy étcsoki
- 2 darab tojás
- 100 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A vajat és a csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre, és várjuk meg, míg szobahőmérsékletűre hűl.
A tojást a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott csokit és a vaníliát.
Egy másik tálban a lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.
A lisztes keveréket forgassuk egybe a tojásossal, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára.
A pihent, hideg masszából formázzunk tetszőleges golyókat. A golyókat forgassuk porcukorba, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-14 08:36:01
-
2024-03-15 09:24:01
-
2024-03-14 08:32:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!