Házi proteinszelet percek alatt: bármelyik boltit lekörözi

2
Nyomtatás
Proteinszelet-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha drágának tartod a bolti fehérjeszeleteket, vagy egyszerűen eddig nem találtad meg a számodra tökéletes összeállítást, akkor ezzel a recepttel csak jól járhatsz: nagyon finom, és a saját ízlésedre alakíthatod!

Ezt a házi proteinszeletet percek alatt elkészítheted, és ha egyszer megkóstolod, nem akarsz többé boltit enni. Olyan természetes, teljes értékű hozzávalók alkotják, mint a rostban gazdag zabpehely vagy a fehérjedús mogyoróvaj, ezt egészíti ki egy nagy adag fehérjepor és az ízesítők.

Az alapreceptet kedved szerint variálhatod: én ezúttal csokichipset használtam, de akár aszalt gyümölcsökkel is feldobhatod, vagy ha csökkentenéd a keverék szénhidráttartalmát, akkor ezeket teljesen ki is hagyhatod.

Házi proteinszelet

Proteinszelet

Hozzávalók 10 szelethez

  • 50 g zabpehely
  • 75 g natúr borsófehérje
  • 150 g krémes mogyoróvaj (cukormentes)
  • 150 ml szójaital
  • 75 ml juharszirup
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 tk.
  • 100 g csokichips (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a zabpelyhet aprítógépbe, és addig dolgozzuk, amíg egészen apró szemcséjű nem lesz.

Adjuk hozzá a fehérjeport, a mogyoróvajat, a szójaitalt, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a sót, és dolgozzuk ragacsos, összeálló masszává.

Kézzel dolgozzuk bele a csokichipset, majd kanalazzuk a keveréket sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára.

Legalább 1 órára tegyük hűtőbe dermedni, majd vágjunk belőle 10 egyforma szeletet. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon