
Tudod, melyik ételben van több fehérje? 8 fogós kérdés, amit jó tudni, ha diétázol
A megfelelő mennyiségű fehérjebevitel rendkívül fontos a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.
Ezt a házi proteinszeletet percek alatt elkészítheted, és ha egyszer megkóstolod, nem akarsz többé boltit enni. Olyan természetes, teljes értékű hozzávalók alkotják, mint a rostban gazdag zabpehely vagy a fehérjedús mogyoróvaj, ezt egészíti ki egy nagy adag fehérjepor és az ízesítők.
Az alapreceptet kedved szerint variálhatod: én ezúttal csokichipset használtam, de akár aszalt gyümölcsökkel is feldobhatod, vagy ha csökkentenéd a keverék szénhidráttartalmát, akkor ezeket teljesen ki is hagyhatod.
Tegyük a zabpelyhet aprítógépbe, és addig dolgozzuk, amíg egészen apró szemcséjű nem lesz.
Adjuk hozzá a fehérjeport, a mogyoróvajat, a szójaitalt, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a sót, és dolgozzuk ragacsos, összeálló masszává.
Kézzel dolgozzuk bele a csokichipset, majd kanalazzuk a keveréket sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára.
Legalább 1 órára tegyük hűtőbe dermedni, majd vágjunk belőle 10 egyforma szeletet. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu