Így készíts sütőtökpürét: lefagyasztva sokáig használhatod

4
Nyomtatás
Sutotokpure-uj-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi sütőtökpüré készítése egyszerűbb feladat, mint hinnéd: le is fagyaszthatod, így egyszerre érdemes nagyobb adagot összedobni.

A házi sütőtökpüré készítése a világ egyik legegyszerűbb művelete: mindössze sütőtökre és kevés vízre van hozzá szükséged, és persze turmixgépre, amivel krémesre dolgozhatod őket. Az előre elkészített sütőtökpüré legnagyobb előnye, hogy nem kell minden alkalommal előkészítened, megsütnöd és lepürésítened a tököt, ha olyan ételt vagy desszert készítesz, amelyhez sütőtökpürére van szükség.

Ugyanakkor a házi változattal biztosra mehetsz: nem kerülnek bele felesleges ízesítők vagy cukor, így a saját ízlésed szerint alakíthatod. Az elkészült püréből csomagolj 200-250 grammos adagokat, fagyaszd le, és felhasználás előtt 1-2 órát pihentesd szobahőmérsékleten.

Házi sütőtökpüré

Sutotokpure-uj

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 közepes kanadai sütőtök (kb. 1,5 kg)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk félbe, egy kanállal kaparjuk ki a magjait, majd dörzsöljük be olívaolajjal.

Vágással lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le alufóliával, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük puhára. Vagyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Húzzuk le a héját, majd a vízzel együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk még hozzá kevés vizet. Csomagoljunk belőle 200-250 grammos adagokat, és fagyasszuk le, vagy akár azonnal felhasználhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon