A hozzávalóknál megadott mennyiségekhez egy 12x30 cm-es sütőformát használjunk.
Az alaphoz egy tálban keverjük össze a liszteket és a sót, majd adjuk hozzá a folyékony kókuszolajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot. Dolgozzuk össze, hogy egy morzsálódó masszát kapjunk, amit ha két ujjal összecsípünk, összetapad.
Kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A hamis karamellhez áztassuk a datolyát 10 percre forró vízbe, majd ha megpuhult, szűrjük le, és nyomkodjuk ki belőle a vizet. Tegyük aprítógépbe a mogyoróvajjal, a vaníliakivonattal és a sóval együtt, és dolgozzuk krémesre. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Kanalazzuk a tölteléket a kihűlt alapra, és egyengessük simára a felszínét. Legalább fél órára tegyük fagyasztóba, hogy a hamis karamellréteg megdermedjen, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, és vágjunk 1-1,5 cm széles csíkokat.
A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és forgassuk bele a csíkokat. Tegyük hűtőbe néhány percre, amíg a csoki megdermed, és fogyaszthatjuk is. A maradékot hűtőben tároljuk.