Így készül a tökéletes cukrászkrém: torták, piték és pohárdesszertek alapja lehet
A selymes vaníliás krém tökéletesen illik pitetésztához, piskótához, és még poharas desszertek készítésénél is érdemes kipróbálni.
Na jó, a csokis is finom, és persze bőven akad még választék, de nálam a vaníliakrém a nyertes. A jól készült házi vaníliakrémnek nincsen párja, bármilyen süteményben megállja a helyét.
A tejet szelíd láng felett forrald fel, majd amikor belekerül a tojássárgás keverék, folyamatosan kevergesd, addig, amíg sűrű lesz. Ezután hűtsd ki a krémet, csak utána add hozzá a többi alapanyagot. Miközben hűl, a fél szemed legyen rajta, és 5 percenként keverd át, így nem ráncosodik. Az is jó, ha a még meleg krém tetejére fóliát teszel, így a párának köszönhetően nem fog bebőrösödni a teteje. A kész krém bármilyen süti töltelékének tökéletes, de magában is jólesik kanalazni.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a hideg tejet (2 dl).
Egy másik lábasban a maradék tejet alacsony láng felett forraljuk fel a vaníliarúd kikapart magjával. Ezután adjuk hozzá a tojásos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
Miután kihűlt a krém, a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan, apránként adagolva keverjük hozzá. Ezután a habtejszínt is verjük kemény habbá, és adjuk a krémhez.
Az elkészült krémet habzsák segítségével adagolhatjuk fánkba, égetett tésztába, de piskótarolád vagy más sütemény krémjeként is használhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu