Elképesztően finom vakondtúrástorta: tejszínes krém kerül bele

5
Nyomtatás
Krémes vakondtúrás torta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha piskótamorzsa alatt édes, tejszínes krém, az alatt pedig meglepetés lapul. A vakondtúrástorta igazi tavaszköszöntő finomság, melyet könnyen összedobhatsz.

Vakondtúrástortát nagyon egyszerű készíteni, a lényeg, hogy a piskóta sütése a kisujjadban legyen. Ha ez a tudás a birtokodban van, indulhat is a móka.

A finomság akkor az igazi, ha jó sok krém kerül bele: lehet ez valamilyen puding és habtejszín párosa. A receptben a habtejszíné a főszerep, mellé mascarpone is kerül, így még finomabb lesz a krém. A vakondtúrástorta gyümölccsel az igazi, érdemes banánnal kipróbálni. Hogy szépen szeleteld, fontos, hogy egy éjszakára tedd hűtőbe dermedni a finomságot.

Krémes vakondtúrástorta

Krémes vakondtúrás torta ct

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 5 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 dl olaj
  • vaj a forma kikenéséhez

Töltelék:

  • 3 darab banán
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 300 g mascarpone
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe, majd adjuk a tojásos keverékhez. Ezután az olajat is keverjük hozzá, utána pedig a tojásfehérjehabot.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, utána simítsuk bele a masszát.

A süteményt tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.

A süteményt tegyük tálcára, majd a belsejét vágjuk ki, vigyázva, hogy a torta alja meg a széle ne sérüljön meg.

A kivájt részbe helyezzük bele a megpucolt banánokat.

A banánokra csorgassuk rá a citromlevet.

A habtejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliát.

A krémet domb formájában kenjük a tortára, majd a kikanalazott piskótát szórjuk rá a krémre.

A tortát egy éjszakára tegyük hűtőbe dermedni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon