Elegáns és nagyon finom a málnás Charlotte-torta: mutatjuk, mire figyelj a készítésénél
A tekercsekből álló torta elkészítése első ránézésre nehéznek tűnhet, valójában nagyon egyszerű összedobni, ha a piskótasütés jól megy, akkor könnyű menet lesz.
Vakondtúrástortát nagyon egyszerű készíteni, a lényeg, hogy a piskóta sütése a kisujjadban legyen. Ha ez a tudás a birtokodban van, indulhat is a móka.
A finomság akkor az igazi, ha jó sok krém kerül bele: lehet ez valamilyen puding és habtejszín párosa. A receptben a habtejszíné a főszerep, mellé mascarpone is kerül, így még finomabb lesz a krém. A vakondtúrástorta gyümölccsel az igazi, érdemes banánnal kipróbálni. Hogy szépen szeleteld, fontos, hogy egy éjszakára tedd hűtőbe dermedni a finomságot.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig.
A fehérjét verjük kemény habbá.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe, majd adjuk a tojásos keverékhez. Ezután az olajat is keverjük hozzá, utána pedig a tojásfehérjehabot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, utána simítsuk bele a masszát.
A süteményt tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
A süteményt tegyük tálcára, majd a belsejét vágjuk ki, vigyázva, hogy a torta alja meg a széle ne sérüljön meg.
A kivájt részbe helyezzük bele a megpucolt banánokat.
A banánokra csorgassuk rá a citromlevet.
A habtejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliát.
A krémet domb formájában kenjük a tortára, majd a kikanalazott piskótát szórjuk rá a krémre.
A tortát egy éjszakára tegyük hűtőbe dermedni.
Fotók: Getty Images