Krémes Waldorf-saláta ropogós szőlővel, vajpuha csirkével: könnyed, mégis laktató
Tartalmas, mégsem nehezíti el a gyomrod ez a saláta, a sok friss, roppanós zöldség és a puha csirkemell kombinációja tökéletes.
Ha valami gyorsan és egyszerűen összedobható fogásra vágysz, ez a csirkesaláta a tökéletes választás, minimális vele a munka, mégis egy nagyon krémes, ízekben gazdag ételt tálalhatsz.
Akár megmaradt főtt hússal is dolgozhatsz, úgyhogy maradékfelhasználó receptnek sem utolsó, de ha frissen készíted, akkor is percek alatt megfőzheted a csirkemellet. Utána már csak annyi a dolgod, hogy összevágd a zöldségeket, kikeverd a szószt, és kínálhatod is a krémes salátát. Zöldhagyma helyett lilát is használhatsz, sőt, akár karikákra vágott chilit is forgathatsz bele.
Ha picit több időd van, érdemes a salátát a hűtőbe tenni pár órára, ahogy összeérnek az ízek, még sokkal-sokkal finomabb lesz.
A csirkemellfiléket főzzük puhára sós, lobogó vízben 10-15 perc alatt.
Közben a szárzellert és a zöldhagymát vágjuk karikákra, az almát kockákra.
Keverjük össze a szósz hozzávalóit.
A csirkemellet villával szedjük szálakra, vagy kockázzuk össze.
Egy nagy tálban forgassuk össze a csirkét, a zöldségeket, a gyümölcsöt/gyümölcsöket és a szószt.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu