Krémes Waldorf-saláta ropogós szőlővel, vajpuha csirkével: könnyed, mégis laktató

waldorfsaláta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tartalmas, mégsem nehezíti el a gyomrod ez a saláta, a sok friss, roppanós zöldség és a puha csirkemell kombinációja tökéletes.

Bár nevében saláta, valójában sokkal inkább főfogás ez az isteni étel, főleg, ha a klasszikus receptet szőlővel és csirkével egészíted ki. Eredetileg csak alma, zeller és majonéz alkotta a Waldorf-salátát, utána egészült ki a dióval, majd egyre gyakrabban szőlővel is.

Az alábbi receptbe vajpuhára sült csirke is került. Hogy igazán szaftos legyen a hús, olajjal lekenve, magas hőfokon süsd, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt összevágod. 

Ha több időd, kedved van, házi majonézzel készítsd el a salátát, sokkal finomabb lesz úgy, és hogy ne legyen túl tömény a dresszing, egy kevés tejföllel lágyíts az ízén. 

Waldorf-saláta szőlővel, csirkével

waldorfsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 szál szárzeller
  • 1 darab zöld alma (Granny Smith)
  • 150 gramm szőlő
  • 120 gramm dió/pekándió
  • 180 gramm majonéz
  • 60 gramm tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint citromlé
  • olívaolaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A csirkemelleket tisztítsuk meg, kenjük le olajjal, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Toljuk a sütőbe 20-25 percre, míg átsülnek belül. Hagyjuk őket pihenni 5-10 percig, majd vágjuk falatnyi darabokra.

A szárzellert vágjuk szeletekre, az almát kockákra. A szőlőt mossuk meg, majd vágjuk félbe. A diót vagy kesut vágjuk durvára.

Tegyük a csirkét, a zölségeket és a kesut egy tálba, keverjünk mindent össze. Mehet rá a majonéz és a tejföl is, majd alapos keverés után sóval, borssal, citromlével ízesítsük. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük