Krémes joghurtfagyi friss eperrel: alig lesz vele dolgod
Három hozzávalóból, semmi munkával készül a házi joghurtfagyi, ráadásul hihetetlenül krémes lesz.
Ennek a desszertnek az a legvonzóbb tulajdonsága, amellett, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, hogy rendkívül mutatós is lesz a végeredmény. Alig néhány hozzávalóból készül, és idény-, illetve ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt és joghurtot is felhasználhatsz hozzá.
Ezúttal az eperszezon apropóján a választás erre a lédús és édes gyümölcsre esett, amit vanílás joghurttal készítettünk el, végül pedig étcsokoládéba merítettünk.
Egy tepsit vagy tálcát, amit be tudunk tenni a fagyasztóba, béleljünk ki sütőpapírral.
Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk apró darabokra.
Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott epret és a vaníliás joghurtot. Akkor jó, ha már minden eperdarabot befed a joghurt.
A kész keveréket egy evőkanál segítségével porciózzuk ki a sütőpapírra, azonos méretű, kör alakokra. Ez kb. 3x5 cm-es fürtöket jelent. A fürtök között hagyjunk helyet, nehogy összefolyjanak.
Ezután tegyük be a tálcát vagy tepsit a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg a joghurt megszilárdul.
Ez idő alatt vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a kókuszolajat is.
Addig keverjük, amíg szép, homogén állagúvá válik. Pár percig hagyjuk pihenni a csokoládét.
A közben megfagyott fürtöket ezután egyesével mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a sütőpapírra. Ízlés szerint meghinthetjük egy kis sóval is, de ezt a lépést el is hagyhatjuk.
Ha minden fürtöt sikerült megmártanunk a csokoládéban, tegyük vissza őket a fagyasztóba kb. 10 percre.
Ezután már tálalhatjuk is, illetve azt, amit nem ettünk meg, nyugodtan tárolhatjuk lezárt zacskóban is a fagyasztóban.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu