Gyümölcsös desszert a fagyasztóból: joghurt az alapja

joghurtos-furtok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek a csábító, gyümölcsfürtökre emlékeztető, csokoládéval bevont édes és hideg finomságok csupán 5 összetevőből készülnek.

Ennek a desszertnek az a legvonzóbb tulajdonsága, amellett, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, hogy rendkívül mutatós is lesz a végeredmény. Alig néhány hozzávalóból készül, és idény-, illetve ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt és joghurtot is felhasználhatsz hozzá.

Ezúttal az eperszezon apropóján a választás erre a lédús és édes gyümölcsre esett, amit vanílás joghurttal készítettünk el, végül pedig étcsokoládéba merítettünk.

Hideg gyümölcsös desszert

joghurtos-furtok

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 160 g friss, apróra vágott eper
  • 60 ml vaníliás joghurt
  • 80 g étcsokoládé
  • 2 ek kókuszolaj
  • tengeri só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit vagy tálcát, amit be tudunk tenni a fagyasztóba, béleljünk ki sütőpapírral.

Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk apró darabokra.

Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott epret és a vaníliás joghurtot. Akkor jó, ha már minden eperdarabot befed a joghurt.

A kész keveréket egy evőkanál segítségével porciózzuk ki a sütőpapírra, azonos méretű, kör alakokra. Ez kb. 3x5 cm-es fürtöket jelent. A fürtök között hagyjunk helyet, nehogy összefolyjanak.

Ezután tegyük be a tálcát vagy tepsit a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg a joghurt megszilárdul.

Ez idő alatt vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a kókuszolajat is.

Addig keverjük, amíg szép, homogén állagúvá válik. Pár percig hagyjuk pihenni a csokoládét.

A közben megfagyott fürtöket ezután egyesével mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a sütőpapírra. Ízlés szerint meghinthetjük egy kis sóval is, de ezt a lépést el is hagyhatjuk.

Ha minden fürtöt sikerült megmártanunk a csokoládéban, tegyük vissza őket a fagyasztóba kb. 10 percre.

Ezután már tálalhatjuk is, illetve azt, amit nem ettünk meg, nyugodtan tárolhatjuk lezárt zacskóban is a fagyasztóban.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon