Puha, citromos trüffelgolyó – Sütés nélkül, villámgyorsan készül
A fehér csoki édes íze és a citrom fanyarsága fantasztikus párost alkot ebben a krémes trüffelgolyóban.
A nyár egyik legkedvesebb nyalánksága sütés nélkül készül: csak össze kell keverni a krémet, majd jöhet a rétegezés. A finomság babapiskótából vagy kekszből is készülhet, én most előbbinél maradtam.
A sütit érdemes feldobni valamilyen szezonális gyümölccsel. A rétegek közé kerülhet cseresznye, meggy, eper vagy barackdarabok. A finomság tetejét érdemes valamilyen ropogós elemmel zárni, ha szeretnéd, szórd meg egy kevés mandulaszelettel.
A süti hidegen az igazi, ezért tálalás előtt érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, így az ízek is összeérnek.
A mascarponét a cukor felével és a citromok reszelt héjával és levével keverjük simára.
A habtejszínt a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
Összeállítás:
A süti rétegezése pohárban vagy jénaiban is történhet. Először tegyünk a pohárba vagy jénaiba a krémből, erre mehet a darabokra tört babapiskóta, majd ismét jöhet a krém. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg minden elfogy, és csak arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg mindig krém legyen.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu