Hűsítő citromos desszert sütés nélkül: alig valamiből készül

47
Nyomtatás
Hűsítő citromos desszert cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A citromos, sütés nélkül készült édesség az egyik legjobb nyári desszert, mely hűsítő és nagyon finom, az összeállítása pedig pofonegyszerű.

A nyár egyik legkedvesebb nyalánksága sütés nélkül készül: csak össze kell keverni a krémet, majd jöhet a rétegezés. A finomság babapiskótából vagy kekszből is készülhet, én most előbbinél maradtam.

Így is lehet!

A sütit érdemes feldobni valamilyen szezonális gyümölccsel. A rétegek közé kerülhet cseresznye, meggy, eper vagy barackdarabok. A finomság tetejét érdemes valamilyen ropogós elemmel zárni, ha szeretnéd, szórd meg egy kevés mandulaszelettel.

A süti hidegen az igazi, ezért tálalás előtt érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, így az ízek is összeérnek.

Hűsítő citromos desszert

Hűsítő citromos desszert ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g mascarpone
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 darab citrom
  • 500 ml habtejszín
  • 400 g babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét a cukor felével és a citromok reszelt héjával és levével keverjük simára.

A habtejszínt a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

Összeállítás:

A süti rétegezése pohárban vagy jénaiban is történhet. Először tegyünk a pohárba vagy jénaiba a krémből, erre mehet a darabokra tört babapiskóta, majd ismét jöhet a krém. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg minden elfogy, és csak arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg mindig krém legyen.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon