Tartalmas, ízletes sonkaleves: szuper maradékmentő fogás

sonkalevescover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gazdag és tápláló levesek tavasszal is jólesnek, ebbe a változatba a sonka mellé kolbász is kerül, így főételként is megállja a helyét.

A sonkaleves hagyományos húsvéti fogás, melyet az ünnep után is elkészíthetsz maradék sonkából és főtt tojásból.

A legtöbb családban a húsvéti asztalra hagyományos menü kerül, így szinte biztos, hogy marad főtt sonka az ünnep után. A sonkalevest érdemes kipróbálni, a tartalmasabb leveseket kedvelők feltétlen készítsék el ezt a finomságot, mely hagyományosan a lengyel konyha büszkesége. Igaz, az alábbi recepten picit egyszerűsítettünk, mivel ebből kimarad a kovász.

Így lesz még finomabb

A gazdag levest más finomságokkal is feldobhatod, kerülhet bele csemegekukorica, póréhagyma vagy szalonna. Ha pedig igazán különlegesen kínálnád, akkor hajszálvékonyra szeletelt retekkarikákat is tehetsz a tetejére.

Húsvéti sonkaleves

sonkalevesct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 2 db krumpli
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 pár főzőkolbász
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml főzőtejszín

Tálalás:

  • 1 csokor petrezselyem
  • főtt tojás ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, krumplit, sonkát és kolbászt. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.

Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor öntsük rá a tejszínt, és forraljuk egybe.

A kész levest finomra aprított petrezselyemmel és főtt tojással kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük