Tartalmas, ízletes sonkaleves: szuper maradékmentő fogás
A gazdag és tápláló levesek tavasszal is jólesnek, ebbe a változatba a sonka mellé kolbász is kerül, így főételként is megállja a helyét.
A sonkaleves hagyományos húsvéti fogás, melyet az ünnep után is elkészíthetsz maradék sonkából és főtt tojásból.
A legtöbb családban a húsvéti asztalra hagyományos menü kerül, így szinte biztos, hogy marad főtt sonka az ünnep után. A sonkalevest érdemes kipróbálni, a tartalmasabb leveseket kedvelők feltétlen készítsék el ezt a finomságot, mely hagyományosan a lengyel konyha büszkesége. Igaz, az alábbi recepten picit egyszerűsítettünk, mivel ebből kimarad a kovász.
Így lesz még finomabb
A gazdag levest más finomságokkal is feldobhatod, kerülhet bele csemegekukorica, póréhagyma vagy szalonna. Ha pedig igazán különlegesen kínálnád, akkor hajszálvékonyra szeletelt retekkarikákat is tehetsz a tetejére.
Húsvéti sonkaleves
Hozzávalók 4 személyre
Leves:
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 2 db krumpli
- 20 dkg főtt sonka
- 1 pár főzőkolbász
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml főzőtejszín
Tálalás:
- 1 csokor petrezselyem
- főtt tojás ízlés szerint
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, krumplit, sonkát és kolbászt. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.
Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor öntsük rá a tejszínt, és forraljuk egybe.
A kész levest finomra aprított petrezselyemmel és főtt tojással kínáljuk.
-
2024-04-15 09:32:01
-
2024-04-05 08:32:01
-
2024-04-03 06:30:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!