
Tartalmas, ízletes koreai leves kimcsivel: ezután biztos, hogy nem maradsz éhes

A koreaiak kedvenc levese erjesztett savanyúságból készül, ízekben gazdag, melengető finomság, melyben húsnak is jut hely.
A koreai konyha rendkívül izgalmas, tele van erőteljes ízekkel, érdemes kipróbálni az ország specialitásait, idesorolható a koreai módon készült rántott csirke, répasaláta, sült rizs vagy kimcsi.
A fermentálással készült savanyúság, a kimcsi hagyományosan káposztából készül, pikáns és rendkívül egészséges, ezért akár mindennap érdemes fogyasztani. A káposztasaláta nem csak kísérőként csodálatos, leves is készülhet belőle. A koreai, melengető fogás csípős és tartalmas, ha szeretnéd, bátran gazdagítsd még zöldségekkel, úgy még finomabb.
Kimcsileves

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sertéshús
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál koreai csípős szósz
- 1 evőkanál halszósz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- víz szükség szerint
- 50 dkg kimcsi
- 10 dkg tofu (opcionális)
- 2 szál újhagyma (opcionális)
Elkészítés:
A húst vágjuk közepes kockákra.
Egy lábasban kevés olajat hevítsünk fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk addig, amíg színt kap, közben fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, szójaszósszal, csípős szósszal, halszósszal, szezámolajjal, zúzott fokhagymával és csípős paprikakrémmel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, főzzük forrásig, utána vegyük lejjebb a lángot a leves alatt.
Amikor a hús félpuha, akkor adjuk hozzá a kimcsit és a kockákra vágott tofut, főzzük forrásig. Utána vegyük lejjebb a lángot, majd mikor a hús már teljesen puha, szórjuk meg tetszés szerint újhagymával a levest.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!