Tartalmas, ízletes koreai leves kimcsivel: ezután biztos, hogy nem maradsz éhes

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A koreaiak kedvenc levese erjesztett savanyúságból készül, ízekben gazdag, melengető finomság, melyben húsnak is jut hely.

A koreai konyha rendkívül izgalmas, tele van erőteljes ízekkel, érdemes kipróbálni az ország specialitásait, idesorolható a koreai módon készült rántott csirke, répasaláta, sült rizs vagy kimcsi.

A fermentálással készült savanyúság, a kimcsi hagyományosan káposztából készül, pikáns és rendkívül egészséges, ezért akár mindennap érdemes fogyasztani. A káposztasaláta nem csak kísérőként csodálatos, leves is készülhet belőle. A koreai, melengető fogás csípős és tartalmas, ha szeretnéd, bátran gazdagítsd még zöldségekkel, úgy még finomabb.

Kimcsileves

klct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sertéshús
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál koreai csípős szósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • víz szükség szerint
  • 50 dkg kimcsi
  • 10 dkg tofu (opcionális)
  • 2 szál újhagyma (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk közepes kockákra.

Egy lábasban kevés olajat hevítsünk fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk addig, amíg színt kap, közben fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, szójaszósszal, csípős szósszal, halszósszal, szezámolajjal, zúzott fokhagymával és csípős paprikakrémmel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, főzzük forrásig, utána vegyük lejjebb a lángot a leves alatt.

Amikor a hús félpuha, akkor adjuk hozzá a kimcsit és a kockákra vágott tofut, főzzük forrásig. Utána vegyük lejjebb a lángot, majd mikor a hús már teljesen puha, szórjuk meg tetszés szerint újhagymával a levest.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük