20 perces krémes tészta vajjal és sajttal összeforgatva: kezdőknek is sikerülni fog

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó krémes tészta villámgyorsan és nagyon egyszerűen készül, plusz még pénztárcabarát is.

Bár még csak november van, mire észbe kapsz, itt a december, izgatottan számolhatod vissza a napokat az ünnepekig. Karácsonykor bizony minden garas számít, addig is nem árt néhanapján összehúzni a nadrágszíjat, félretenni egy keveset ajándékra, vagy amire csak szeretnéd.

Persze senki se szereti megvonni magától a finom falatokat, de szerencsére nem is kell: ha spórolnál a konyhapénzen, viszont finom, meleg ételre vágysz, akkor most jól figyelj! A tésztát mindenki szereti, tápláló és ízletes fogások készülhetnek belőle, a választékban pedig bőven akadnak szerény, filléres finomságok. A krumplis, káposztás, brokkolis, fokhagymás tészta, carbonara mellett mutatunk még egy egyszerű variációt, amit kezdő szakácsjelöltek is össze tudnak dobni. A főtt tésztát csupán vajjal, sajttal, fűszerekkel és a tészta főzővizével kell egybekeverni, aztán már lehet is élvezni a mennyei ebédet.

Krémes tészta

ktct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g tészta
  • 10 dkg vaj
  • 180 g parmezán (frissen reszelt)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, de a főzővízből tegyünk félre 2-3 merőkanállal.

A meleg tésztára dobjuk rá a vajat, keverjük egybe, várjuk meg, míg szépen elolvad. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a fűszereket, majd a tészta vizéből annyit, amennyi szükséges a krémes állag kialakításához.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük