
20 perces krémes tészta vajjal és sajttal összeforgatva: kezdőknek is sikerülni fog

Az ínycsiklandó krémes tészta villámgyorsan és nagyon egyszerűen készül, plusz még pénztárcabarát is.
Bár még csak november van, mire észbe kapsz, itt a december, izgatottan számolhatod vissza a napokat az ünnepekig. Karácsonykor bizony minden garas számít, addig is nem árt néhanapján összehúzni a nadrágszíjat, félretenni egy keveset ajándékra, vagy amire csak szeretnéd.
Persze senki se szereti megvonni magától a finom falatokat, de szerencsére nem is kell: ha spórolnál a konyhapénzen, viszont finom, meleg ételre vágysz, akkor most jól figyelj! A tésztát mindenki szereti, tápláló és ízletes fogások készülhetnek belőle, a választékban pedig bőven akadnak szerény, filléres finomságok. A krumplis, káposztás, brokkolis, fokhagymás tészta, carbonara mellett mutatunk még egy egyszerű variációt, amit kezdő szakácsjelöltek is össze tudnak dobni. A főtt tésztát csupán vajjal, sajttal, fűszerekkel és a tészta főzővizével kell egybekeverni, aztán már lehet is élvezni a mennyei ebédet.
Krémes tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 10 dkg vaj
- 180 g parmezán (frissen reszelt)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, de a főzővízből tegyünk félre 2-3 merőkanállal.
A meleg tésztára dobjuk rá a vajat, keverjük egybe, várjuk meg, míg szépen elolvad. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a fűszereket, majd a tészta vizéből annyit, amennyi szükséges a krémes állag kialakításához.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!