Illatos házi bodzaszörp: sok citrommal a legfinomabb

3
Nyomtatás
bodzaszorp
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Itt a bodzaszezon, így adja magát az ötlet, hogy finom szörpöt készítsünk belőle. Csak pár egyszerű lépés, és már kész is a házi szirup.

A nyár egyik kedvenc szörpje nem más, mint a bodza. Éppen ezért most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon az első saját házi bozdaszörpödet.

Csupán néhány egyszerű hozzávalóra és 3 napra van szükség, ami édes várakozással fog majd telni.

Tipp

Ha hosszabb ideig szeretnéd eltárolni a szörpöt, forrald fel közepes lángon, öntsd bele steril üvegekbe, és zárd le. Végül tedd sötét, hűvös helyre. Felbontás után kb. 4 hétig áll el a hűtőben.

Illatos házi bodzaszörp

bodzaszorp

Hozzávalók 2 literhez

  • 15 fej bodzavirág
  • 3 db biocitrom
  • 900 g kristálycukor
  • 25 g citromsav
  • 1.5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A bodzát attól függően, honnan szereztük be, óvatosan rázzuk le, akár öblítsük le, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le a virágport.

Először készítsük el a cukorszirupot.

Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, ameddig az fel nem oldódik.

Ezután adjuk hozzá a citromsavat, és alaposan keverjük el.

A citromokat mossuk meg, majd vágjuk fel karikákra.

Egy kb. 2 literes befőttesüvegbe rétegezzük bele a citromszeleteket és a bodzavirágot, egymással felváltva.

Öntsük rá a forró cukorszirupot, majd keverjük össze, illetve rázzuk fel az üveget.

Fedjük le, és tegyük 3 napra hűvös helyre.

Naponta 1-2 alkalommal rázzuk fel az üveget.

A harmadik napon szűrjük le a szirupot egy finom lyukú szűrőn vagy konyharuhán át.

A szörp immáron fogyasztásra kész.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon