
Mézes levendulaszörp koktélhoz és limonádéhoz: gyorsan kész
Készíts házi levendulaszörpöt, ami mögött a drága kézműves változatok is elbújhatnak: cukor helyett méz kerül bele.
A nyár egyik kedvenc szörpje nem más, mint a bodza. Éppen ezért most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon az első saját házi bozdaszörpödet.
Csupán néhány egyszerű hozzávalóra és 3 napra van szükség, ami édes várakozással fog majd telni.
Ha hosszabb ideig szeretnéd eltárolni a szörpöt, forrald fel közepes lángon, öntsd bele steril üvegekbe, és zárd le. Végül tedd sötét, hűvös helyre. Felbontás után kb. 4 hétig áll el a hűtőben.
A bodzát attól függően, honnan szereztük be, óvatosan rázzuk le, akár öblítsük le, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le a virágport.
Először készítsük el a cukorszirupot.
Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, ameddig az fel nem oldódik.
Ezután adjuk hozzá a citromsavat, és alaposan keverjük el.
A citromokat mossuk meg, majd vágjuk fel karikákra.
Egy kb. 2 literes befőttesüvegbe rétegezzük bele a citromszeleteket és a bodzavirágot, egymással felváltva.
Öntsük rá a forró cukorszirupot, majd keverjük össze, illetve rázzuk fel az üveget.
Fedjük le, és tegyük 3 napra hűvös helyre.
Naponta 1-2 alkalommal rázzuk fel az üveget.
A harmadik napon szűrjük le a szirupot egy finom lyukú szűrőn vagy konyharuhán át.
A szörp immáron fogyasztásra kész.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu